Successos

Intentaven blanquejar diners amb la compra de loteria premiada

La policia ha detingut deu membres d'una banda de traficants, alguns dels quals venien estupefaents a la Selva

Els Mossos d'Esquadra van desarticular el 27 de març una banda que comercialitzava substàncies estupefaents a la Selva, al Maresme i al Baix Llobregat. Van ser detinguts nou homes i una dona, d'entre 29 i 58 anys i de nacionalitats espanyola i colombiana. Se'ls acusa de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. La investigació del cas va començar fa un any. Al principi, es va comprovar que diversos dels imputats venien sobretot cocaïna en municipis de la Selva i el Maresme, i es va identificar el líder del grup. És un veí de Pineda de Mar, de 42 anys, que proveïa la droga a venedors locals per tal que la proporcionessin als consumidors finals. Les indagacions, però, van fer un pas important el setembre del 2014, quan es va saber que una part de l'organització estava arrelada a l'Hospitalet de Llobregat. Les ramificacions del Barcelonès i el Baix Llobregat les dirigia un home de 39 anys, amb antecedents. El 2007 va rebre un indult parcial i va ser posat en llibertat sota la condició que no tornés a delinquir.

Sota l'aparença d'activitats professionals regulades, blanquejaven els diners que obtenien, i també ho van mirar de fer mitjançant la compra de bitllets premiats de loteria, que van intentar adquirir a l'Hospitalet de Llobregat i a Mataró. Darrerament, a més, van establir instal·lacions comercials on arribava la cocaïna de Colòmbia i Panamà. Els policies van fer 16 escorcolls en domicilis i locals de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Begues, Pineda de Mar, Mataró, Santa Susanna i Palafolls. Van comissar 49.000 euros, 7.000 grams de cocaïna, 400 pastilles d'MDMA, una pistola i munició. Així mateix, es va localitzar un laboratori on es manipulava la cocaïna, un cultiu de marihuana i 138 fringíl·lids. Set dels arrestats han ingressat a la presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia