Successos

Els policies de Blanes es formen sobre l'islam

Una trentena d'agents i oficials de la Policia Local fan un curs sobre les fonts del dret en l'islam, el concepte de gihad i la condició de la dona en l'islam

Una trentena d'agents i oficials de la Policia Local de Blanes van participar ahir en un curs intensiu que se'ls ha impartit amb l'objectiu d'informar-los sobre els conceptes bàsics de l'islam. La sessió, de cinc hores de durada, el va organitzar el sindicat CSI-F amb la col·laboració de l'Ajuntament de Blanes, i s'ha fet a través del centre d'estudis CIS, Centre Integral de Seguretat, especialitzat en temes policials i seguretat pública i privada. Segons el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, fins ara no hi ha hagut en aquest municipi cap problema relacionat amb l'islam: “Tenim molt bona relació amb la comunitat islàmica, i per això l'objectiu no ha estat cap altre que informar-nos millor sobre tot el que envolta aquesta religió.”

Al llarg de la sessió, els policies han tingut l'ocasió de plantejar a la ponent, especialitzada en filologia àrab i el món islàmic, totes aquelles qüestions i dubtes que poguessin tenir sobre l'islam. D'altra banda, al terme de l'exposició dels conceptes que formaven part del curs, s'ha obert un torn de preguntes per acabar de centrar les matèries.

El curs impartit ha inclòs tres grans temaris: les fonts de dret en l'islam, el concepte de gihad, i la condició de la dona en l'islam. En el primer apartat s'ha tractat sobre la teologia, el dogma i la vida religiosa quotidiana, mentre que en el segon àmbit s'ha parlat sobre les categories i característiques del gihad
en la jurisprudència islàmica.

LA FRASE

A Blanes no hem tingut cap problema, però cal estar al cas i no abaixar la guàrdia
Joan Garcia
cap de la policia local de blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.