ICV-EUiA de Sabadell també porta a la fiscalia l'adjudicació dels pisos de Sant Oleguer

Denuncien més irregularitats en una vintena d'expedients i l'equip de govern considera les acusacions injustificades i absurdes

Primer es van denunciar irregularitats en els actes administratius per adjudicar els pisos tutelats, però ahir el grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Sabadell va anar més enllà en denunciar «presumptes interessos immobiliaris» en l'adjudicació dels pisos i, tal com va fer el govern fa 10 dies, ara ha estat ICV-EUiA la que també ha portat els expedients a la fiscalia perquè investigui el que, segons la portaveu del grup ecosocialista, és «només la punta de l'iceberg».

Entre les noves irregularitats que va denunciar Garcia hi ha la compra d'una casa propietat d'un adjudicatari d'un pis tutelat a càrrec de la filla del company sentimental de la regidora Maria Ramoneda. Aquest fet serveix a Garcia per constatar que «l'equip de govern, per tant, tenia coneixement que hi havia avis que, contràriament als requisits que es demanaven per accedir a un habitatge tutelat, sí que tenien propietats», diu.

Tanmateix, aquest punt ja va ser desmentit ahir pel tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Carles Sánchez. El responsable d'Urbanisme de Sabadell explica que, des del primer dia, ja es va dir que entre el període de sol·licitud i el d'adjudicació van ser moltes les persones que van vendre el seu pis. «L'ideal seria que en el moment de la sol·licitud ja es compleixin els requisits, però és en la signatura del contracte quan els adjudicataris han de demostrar que compleixen els requisits», assenyala Sánchez.

D'altra banda, en la vintena d'irregularitats detectades per ICV-EUIA, el grup també assenyala el «desequilibri en el territori» a l'hora de les adjudicacions, ja que «la concentració d'adjudicataris se situa en les zones de Sabadell on hi ha més habitatges de planta baixa, en moltes de les quals s'han fet operacions immobiliàries importants», es diu a la nota de premsa. Garcia, que no va voler concretar quines eren aquestes operacions ni va voler donar noms, considera que ha de ser la fiscalia la que determini i investigui aquestes actuacions perquè, dels 130 expedients, 60 han estat per a persones de més de 65 anys que vivien, en propietat o en lloguer, en cases de planta baixa», hi afegeix.

Per la seva banda, Sánchez considera que les acusacions que els fa el grup d'ICV-EUiA «són molt greus per tenir una justificació tan poc sòlida». Sánchez ho justifica assenyalant que durant anys la venda de cases de planta baixa ha estat un fet habitual perquè els propietaris podien treure molt bons rendiments perquè en els terrenys que abans ocupava una casa ara es podia edificar un bloc sencer de pisos. Sánchez hi afegeix que els sol·licitants van actuar de manera lliure a l'hora de demanar un pis. «L'Ajuntament no els va anar a buscar», diu.

Tot i això, Garcia considera que la realitat de molts adjudicataris no s'adequava als requisits que es demanaven per accedir a un pis tutelat. El cas ara ha quedat a les mans de la fiscalia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.