Successos

Demanen 43 anys de presó per a l'expolicia acusat de matar la cunyada a Caldes

Li imputen un assassinat, un intent d'assassinat i dos delictes de lesions psíquiques perquè va cometre el crim davant les filles menors de la víctima

La fiscal demana 43 anys de presó per a l'expolicia municipal de Girona Antonio Alcaraz, que està acusat de matar la cunyada i d'apunyalar la seva dona a Caldes de Malavella, el 28 de maig del 2013. Segons l'escrit d'acusació, en el moment del crim la relació entre el detingut i la seva esposa s'havia anat deteriorant i feia tres mesos que ella volia separar-se'n. El matrimoni feia 28 anys que estava junt, vivia a Vilablareix i tenia dos fills. Alcaraz, però, no acceptava la ruptura. De fet, com indica la fiscal, Sandra Fagil, l'acusat cada cop estava més irascible. Creia que la muller del seu germà n'era la culpable i l'acusava de convèncer la dona perquè se'n divorciés.

El 25 de maig del 2013, Alcaraz es va “enutjar extraordinàriament” quan la seva esposa li va dir que acompanyaria la cunyada a Barcelona. Es va mostrar tan agressiu que la dona va demanar ajuda als familiars i va decidir marxar de casa i instal·lar-se al xalet on vivien els seus cunyats, a la urbanització el Llac del Cigne de Caldes de Malavella. Durant els dies següents, com recull la fiscal, Alcaraz no va deixar de trucar insistentment a la dona. La intentava convèncer que no se separés, però ella li va fer saber que aquella setmana iniciaria els tràmits de divorci.

El crim va tenir lloc el 28 de maig del 2013. La dona i la cunyada sortien de la casa de Caldes amb el cotxe. Al vehicle també hi anaven les filles de la víctima, de 6 i 10 anys, que anaven a escola. Mentre eren al garatge, la cunyada va tornar un moment a dins perquè s'havia deixat una jaqueta, i va demanar a la seva filla gran que accionés la porta amb el comandament. L'expolicia havia fet guàrdia davant la casa amb el seu cotxe, esperant que s'obrís la porta del garatge. Quan això va passar, va entrar al garatge a gran velocitat amb el vehicle i es va amorrar a l'altre automòbil. Llavors, va baixar i, esgrimint un ganivet, va anar cap a la cunyada (que acabava de tornar de dins la casa). Va fer cas omís dels crits de la víctima, que li va dir: “Antonio, sisplau, que hi ha les nenes al davant.” Sense que la cunyada pogués reaccionar, va donar-li una ganivetada a l'altura del coll. Després, es va girar cap a la seva dona i va clavar-li dues ganivetades al coll i al pit, i va tornar a atacar la cunyada. Li va donar dues punyalades més al coll que la van fer desplomar morta al garatge.

L'esposa d'Alcaraz va suplicar a l'expolicia que la portés a l'hospital i l'acusat hi va accedir. Segons la fiscal, si la dona no hagués rebut assistència immediata, també hauria perdut la vida. Fagil sol·licita per a l'expolicia 20 anys per l'assassinat, 13 anys per intent d'assassinat amb agreujant de parentiu i 10 anys per dos delictes de lesions psíquiques. I, en matèria de responsabilitat civil, demana que satisfaci una indemnització de 280.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia