Successos

Denunciats per fer pesca subaquàtica a la reserva marina de les Medes

Els Mossos d'Esquadra van denunciar el 9 de juny dos joves que practicaven pesca subaquàtica dins de la reserva marina de les Illes Medes. Els presumptes infractors són veïns de Barcelona, de 22 i 23 anys, i de nacionalitat espanyola. A dos quarts de sis de la tarda, uns agents de la unitat de medi ambient de Girona van veure els bussejadors en una zona protegida, on el tipus d'activitat que hi estaven duent a terme està prohibida. Els efectius van observar que els dos nois tampoc havien col·locat una boia a la superfície que indiqués quina era la seva posició. Aquesta situació suposava un greu risc per a la seva integritat física, ja que diverses embarcacions van passar molt a prop dels submarinistes, sense que fossin conscients de la seva presència. Els investigadors, a més, van presenciar com els submarinistes s'endinsaven contínuament a l'àrea perifèrica de la reserva marina de les Medes i van esperar que sortissin de l'aigua per identificar-los. Després de demanar-los la documentació, els van comissar els estris que duien i els peixos que havien capturat, els quals van ser lliurats a una entitat benèfica.

Els dos joves van ser denunciats com a responsables d'una infracció administrativa, recollida a la Llei 15/2010 de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Com a conseqüència, els Mossos van incoar la denúncia corresponent per a cadascun dels nois. Les van remetre posteriorment al Servei Territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ja que és l'organisme que tramitarà l'expedient.

En l'article 8 de la Llei 15/2010 s'hi recullen les normes de protecció de la zona perifèrica de la reserva natural parcial marina de les Medes. Hi està prohibida la pesca professional, a excepció de l'artesanal, que es fa amb tresmall i amb palangre. Només hi poden pescar els vaixells professionals inclosos en el cens que, amb aquesta finalitat, ha d'establir el departament competent en matèria de pesca i acció marítimes. Pel què fa a la pesca recreativa, tan sols hi està permesa amb una sola canya per llicència; i la pesca submarina hi està prohibida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia