Miquel Oliva Prat

Arqueòleg. Va néixer al carrer de la Força, a la casa que fa cantonada amb les escales de la Pera, però va viure al llarg de tota la seva vida al número 9 del carrer Eiximenis. Es va doctorar en Arqueologia amb una tesi sobre Ullastret, jaciment que va dirigir durant molts anys fins a convertir-lo en un dels més importants del país.

Vinculat de jove al Museu Arqueològic, acabà dirigint l'entitat; també va dirigir el Servei d'Excavacions de la Diputació i el de Monuments. Va treballar molt activament a les comarques gironines dirigint excavacions i la restauració i consolidació de monuments. La seva tossuderia va permetre salvar llocs notables dels interessos especulatius. De tot el que va publicar cal destacar les sèries de l'Instituto de Estudios Gerundenses i a la Revista de Gerona. Va ser professor a la Universitat de Barcelona i al Col·legi Universitari de Girona.

Miquel Oliva Prat
Època:
Girona 1922 - Castelló d'Empúries 1974
Activitat:
Arqueòleg
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.