Política

L'eurodiputat que vota ‘sí'

L'ultradretà romanès Dan Dumitru Zamfirescu, exoficial de la policia secreta de Ceaucescu, mai no ha votat en contra en l'any que fa que és a Brussel·les

Els seus veïns d'escó l'acusen de voler cobrar sense treballar

Sempre vota . A l'eurodiputat romanès Dan Dumitru Zamfirescu li és igual si el Parlament Europeu ataca el règim iranià, alerta dels riscos de l'energia nuclear, demana protecció per a les abelles en perill d'extinció o reivindica les quotes de gènere. Tot li va bé, sempre hi està d'acord i mai no ha votat en contra, des que va arribar a Brussel·les, al gener. Els seus veïns d'escó sospiten que l'únic que vol aquest ultradretà, exoficial de la policia secreta de Ceaucescu, és cobrar el sou d'europarlamentari per no fer res. En les últimes 541 votacions no ha pitjat ni una sola vegada el botó del no, segons denuncia el Der Spiegel alemany.

Quan l'abstenció bati tots els rècords en les eleccions europees del maig que ve caldrà culpar-ne els eurodiputats que, com Zamfirescu, tracten l'Eurocambra com un cementiri d'elefants. En els gairebé onze mesos que fa que és a Brussel·les, encara no ha tingut temps de fer cap pregunta, esmena o moció parlamentària ni d'intervenir en el ple. En canvi, mai no es perd les votacions (si els eurodiputats no participen en almenys el 50%, no els paguen totes les despeses). Zamfirescu, que té 59 anys, ni tan sols no s'esforça a dissimular i es limita a donar suport a tot, contradient-se constantment.

La polèmica directiva del tabac, aprovada el 8 d'octubre, l'ha deixat en evidència: Zamfirescu ha votat a les 63 esmenes, tant és si demanen coses diferents o fins i tot oposades. Les advertències sanitàries i fotografies de càncers han d'ocupar només el 50% de la superfície del paquet de cigarrets? Sí, vota Zamfirescu. O millor ampliar-les fins al 65%? També, defensa. La indústria tabaquera ha de poder triar en quina part del paquet apareix el missatge que fumar mata? I tant. O se les ha d'obligar a posar-ho a la part inferior? Sí, també. Ni tan sols no necessita papers al seu escó, ni llista de vot, ni assistents parlamentaris.

L'eurodiputat austríac Martin Ehrenhauser i el web Votewatch.eu han destapat l'estafa de Zamfirescu, membre de la ultranacionalista România Mare. El seu líder, Corneliu Vadim Tudor, que també és eurodiputat, nega l'holocaust i es va presentar a les presidencials de l'any 2000 prometent fer execucions massives d'intel·lectuals en estadis de futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia