Política

Col·lectius europeus s'uniran el 30-M per l'autodeterminació

Es manifestaran a Brussel·les per reclamar a la UE que en garanteixi l'exercici

Defensaran la consulta catalana

  • Els organitzadors van presentar ahir la manifestació Ò.P.J.
  • VÍDEO: CDC
  • VÍDEO: ERC
  • VÍDEO: CUP

Moviments de diverses nacions i estats confluiran el 30 de març a Brussel·les, convocats per la International Commission of European Citizens (ICEC), per reclamar a les institucions europees el reconeixement de l'exercici del dret a l'autodeterminació. Darrere el lema Europe, we will vote about independence, delegacions de Catalunya, Escòcia, Flandes, Euskal Herria, el Vènet o el Tirol del Sud, entre d'altres, es manifestaran al Jubelpark, amenitzades per grups com ara Brams i La Carrau, i acabaran amb un mosaic humà amb la paraula Selfdetermination. També hi serà el Bus.cat.

Amb el mateix objectiu, en l'últim any s'han recollit més de 540.000 signatures, que es presentaran als diversos actors polítics abans de les europees, per interpel·lar-los perquè “garanteixin l'exercici de la democràcia i dels tractats internacionals que signen”, va explicar Anna Arqué, portaveu de l'ICEC.

L'acte, que té el suport de CDC, ERC, ICV, EUiA i la CUP, servirà especialment per internacionalitzar i donar suport a la consulta catalana del 9 de novembre. Per això es preveu una mobilització especial des de Catalunya, on s'han organitzat viatges en autocar per uns 100 euros des de les quatre capitals. Centenars dels participants s'allotjaran en cases del moviment social flamenc o se'ls oferiran alternatives a bon preu al voltant de Brussel·les, inclòs tot tipus d'activitats, que s'iniciaran dijous amb una conferència i l'estrena d'una exposició a Gant. Dilluns, 31 de març, la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles celebrarà la seva assemblea general a Brussel·les i dimarts, al Parlament Europeu, el diputat de CiU Ramon Tremosa obrirà un seminari sobre l'autodeterminació coorganitzat pel Ciemen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia