Política

Terratrèmol polític a Torrent de l'Horta

Socialistes i nacionalistes valencians no passen pels seus millors moments a huit mesos de les eleccions municipals

Durant aquesta setmana que ara comença, es reviurà a la vila més gran de la comarca de l'Horta, el regust que ha deixat diferents notícies polítiques relacionades amb els partits que fan vida sobre Torrent.

Hi ha marejol en alguns partits polítics que passen moments de tensió degut als anuncis que s'han fet per part d'alguns destacats militants amb l'objectiu de configurar el que en un futur pròxim seran les llistes electorals.

Els socialistes

En la bancada socialista, el que fos alcalde d'aquesta localitat, Jesús Ros, ha anunciat que es presentarà a les primàries del seu partit amb l'objectius que el PSPV “recupere el carrer”.

Paral·lelament, l'actual síndic portaveu a l'Ajuntament, Andrés Campos, també ha anunciat que concorrerà al procés de primàries a fi de situar-se com a cartell del PSOE en aquesta ciutat.

Mentre Ros ha afirmat que la seua voluntat “és revitalitzar el partit socialista i tornar-lo al carrer” posava en la foto de presentació amb un decorat de joves del seu partit.

Campos té com a objectiu guanyar-li les primàries a l seu company de partit per tal que “Torrent recupere les polítiques de justícia social d'un govern socialista”.

Els nacionalistes

En aquesta setmana s'ha filtrat a la societat torrentina, el malestar existent al si de Compromís per Torrent en patir una mena de “cop de timó” per part del sector jove d'aques ta formació política. L'executiva ho ha deixat estar en peça i el nou òrgan de direcció ha triat el cantautor Pau Alabajos com a síndic portaveu de la formació.

La regidora Maria Herrada ha anunciat que no es tronarà a presentar com a candidata i l'actual síndic portaveu a l'Ajuntament, Sento Beguer, està en la corda fluixa i no s'assegura la seua continuïtat.

Esquerra Unida

La formació que coordina localment Joan Llull, celebrarà el proper 4 d'octubre una assemblea que pot resultar definitiva per al futur d'aquesta coalició, ja que haurà de decidir si concorren en solitari o integrats dins de la plataforma Guanyem Torrent, de recent aparició en el moviment polític local en forma de Plataforma Cívica.

“Podemos”

La decisió de la estructura estatal d'aquesta formació po´litica de diluir-se i integrar-se en plataformes unitàries, ha sentat com una gerra d'aigua freda entre els incipients quadres dirigents que havien sorgit en aquesta localitat de la comarca de l'Horta i, ara mateix hi ha certa divisió sobre la seua integració o no en la plataforma ciutadana Guanyem Torrent.

Altres formacions

Quan a altres formacions polítiques amb intenció d'oferir propostes locals, hi ha Torrent Actua, UPyD i Esquerra Repúbicana, que encara no han dit públicament el que pensen fer, tot i que els dos primers sembla que concorreran pel seu compte a les eleccions de maig de 2015.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia