Política

L'alcalde de Llavaneres trenca el carnet d'Unió

Juan Manuel Garcia anuncia que es presenta a les eleccions amb una nova formació, Units per Llavaneres

Denuncia joc brut en les primàries del partit

Juan Manuel Garcia, alcalde de Llavaneres per CiU, va anunciar dimecres que ha deixat la militància d'Unió i que es presentarà com a cap de llista d'una formació independent, Units per Llavaneres. Unió ja havia anunciat el mes de febrer que no comptava amb Garcia per encapçalar la llista de CiU al municipi i que deixava en mans de Xavier Melo, president del club d'handbol local, la tasca d'encapçalar la candidatura de la federació nacionalista. Juan Manuel Garcia va explicar que a causa de “la imposició per part de la direcció comarcal i nacional d'Unió” d'un nou candidat, ell, com a vicepresident de l'executiva local, va forçar la celebració de primàries dins del partit. La votació la va guanyar Melo, però l'alcalde va assegurar que hi va haver joc brut perquè “només es van mobilitzar els partidaris del nou candidat”. L' alcalde va reivindicar la seva gestió al capdavant del govern de concentració sorgit a partir de la moció de censura feta el març del 2014 contra l'exalcalde de CiU Bernat Graupera i va afirmar que continuarà exercint d'alcalde amb la sigla de CiU fins a final del mandat. “Deixo la militància d'Unió, però tinc un compromís adquirit amb la població fins al 13 de juny”, va assegurar.

De la seva banda, des de la direcció comarcal d'Unió, Guillem Aresté va afirmar que la votació de les primàries “va deixar clar per un majoria indiscutible que els militants triaven l'opció de Xavier Melo com a nou candidat de CiU de Llavaneres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia