Política

Sistema per fer videoactes dels plens de Blanes i retransmetre'ls en línia

Marigó diu que es facilitarà la transcripció de les sessions i el seguiment del debat i les votacions

Instal·laran tres càmeres de televisió a la sala de plens

L'Ajuntament de Blanes es dotarà d'un sistema tecnològic per fer videoactes del plens municipals. El sistema permetrà elaborar en format multimèdia l'acta de les sessions plenàries. L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), assenyala que el dispositiu facilitarà la transcripció de les sessions i el seguiment del debat i les votacions dels grups. El dispositiu podria començar a funcionar al novembre.

L'Ajuntament ha posat a licitació el subministrament i la instal·lació del sistema de vídeo digital. La presentació d'ofertes s'acaba dilluns. És un sistema pioner a les comarques gironines i que ja utilitza el consistori d'Alzira (Ribera Alta), afirma Marigó.

Consulta jurídica

Una videoacta inclou els punts de l'ordre del dia, els acords presos i les votacions dels grups. Incorpora la signatura electrònica del secretari de la corporació. L'Ajuntament ha rebut l'assessorament del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers per fer el pas d'instal·lar el dispositiu. A mitjà termini, la transcripció de l'acta es completarà en poques hores en lloc de les dues setmanes que es triga ara gràcies a la dedicació de més d'un empleat municipal.

Com a novetat, el sistema permetrà seguir per internet els plens en temps real. L'equip de govern instal·larà tres càmeres de televisió a la sala de plens per enregistrar les sessions, que ara es poden escoltar per Ràdio Blanes.

Des del 1989 fins al 2010, els plens ja s'havien pogut seguir amb imatge i so. Gràcies a la realització de TV Blanes, el ple es podia veure en diferit i de manera íntegra a partir de l'endemà del ple.

LA FRASE

El sistema de la gravació agilitza la feina administrativa, és legal i millora la transparència
Josep Marigó
Alcalde de blanes (Psc)

LA XIFRA

32.000
euros
és el cost inicial en el concurs per al sistema de videoactes digitals. S'hi poden presentar ofertes fins dilluns.

El nou ROM, a partir del ple del setembre

La difusió dels plens és un pas més per fomentar la participació en les sessions plenàries de Blanes, destaca Marigó. Recentment, una modificació del reglament orgànic municipal (ROM) ha inclòs la possibilitat que veïns i representants d'entitats puguin prendre la paraula, cosa que serà efectiva a partir del setembre. El grup municipal d'ICV-EUiA troba restrictiu que les entitats no tinguin dret a rèplica en el ple (a banda d'haver pogut fer preguntes).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia