Política

tribunals

nou revés del TC

Rull diu que les corrides no interessen ni als Balañá

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat que ni “als propietaris de la Monumental els convé que hi torni a haver corrides”. En una entrevista a RAC1, Rull ha detallat que el seu departament encara no ha parlat sobre aquest tema amb la família Balañá, perquè això correspon a l'Ajuntament de Barcelona o al Departament de Cultura, però ha emfatitzat que en aquest espai són més viables i rendibles les activitats vinculades al circ o als concerts que no pas a la tauromàquia. El conseller ha assegurat que “l'únic dia que la Monumental omplia era quan venia José Tomás” i que els altres dies el nivell d'assistència era “baixíssim”.

Rull ha considerat que amb la sentència contra la prohibició de les corrides el Tribunal Constitucional ha volgut “revifar” un debat inexistent a Catalunya i que ha volgut plantejar-lo “en termes identitaris, quan això és una equivocació, perquè del que es tracta és de protegir un animal d'un maltractament que, a més a més, és públic”. així mateix ha recordat que al llarg de la història Barcelona ha estat l'única ciutat de l'Estat que ha tingut fins a tres places de braus.

Josep Rull ha reiterat que “els toros no tornaran a Catalunya perquè la gent no vol” i que la Generalitat té “mecanismes per impedir les corrides”. “Podem fer una regulació que de facto impedeixi fer corrides”, com, per exemple, “impedir que es puguin ferir els animals”, ha explicat el conseller. Amb tot, Rull ha considerat que “no caldrà” que la Generalitat hagi de “fer nova normativa per impossibilitar-ho”.

En aquest sentit, ha recordat que a “Barcelona hi ha una ordenança municipal que pot fer extraordinàriament difícil, complicat i tortuós que es tornin a fer corrides” a la Monumental. A més ha dit que la sentencia del TC no l'”amoïna” perquè opina que “l'element determinant és que cada vegada hi ha una majoria més àmplia expressada al Parlament contrària a les corrides”.

Rull ha evitat com ha pogut les preguntes dels tertulians del programa de Jordi Basté, quan li han expressat si el Govern català imposarà la mateixa filosofia de no fer patir els animals a les poblacions sobretot de les Terres de l'Ebre on es mantenen tradicions que han estat criticades pels animalistes perquè es fa patir els braus-

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia