Unió es presentarà el 2011 separada de CDC a Salou i farà llista amb Pellicer

Vol continuar el projecte engegat el 2007 pel número u de CiU i estroncat per la moció de censura

Unió serà finalment l'aixopluc electoral per a Salvador Pellicer i la part de CDC a Salou descontenta amb la decisió de la direcció nacional de pactar una moció de censura amb FUPS i PP, que es va fer efectiva el mes d'abril passat. El secretari general del partit a Catalunya, Josep Maria Pelegrí, va fer pública ahir la decisió de continuar el projecte electoral que es va engegar el 2007amb el canvi com a línia programàtica i Pellicer com a cap visible, i absorbeix així la trentena d'exmilitants convergents que també es van donar de baixa del partit en protesta pel canvi de línia de la formació a Salou.

Tot i que de moment no s'ha oficialitzat qui encapçalarà aquesta nova llista, Pellicer ja va manifestar ahir la seva «plena disposició» a assumir el número u, una opció que molts ja donen gairebé per feta. El cap de llista de CiU el 2007, i que ara és regidor no adscrit, se sumarà a la candidatura com a independent, i els dimissionaris de CDC tindran també llibertat per fer-se militants o no d'Unió.

Amb aquest moviment, Unió tanca les portes a sumar-se a la futura candidatura conjunta pactada entre CDC i FUPS (la força independent que ha guanyat totes les eleccions a Salou des de la segregació), i a la qual els líders convergents sempre havien expressat la seva confiança que s'acabés sumant també el seu soci de federació.

Unió ja es va oposar la primavera passada a la moció de censura i va donar suport a la decisió de la seva regidora, Martina Fourrier, de quedar-se a l'oposició. Ahir Pelegrí va lamentar les dificultats de Fourier per accedir a la informació de l'Ajuntament, per la qual cosa va acusar l'equip de govern de poca transparència i de falta d'ètica política.

Unió fins i tot va expedientar i va expulsar del partit dos membres del comitè local per expressar el seu suport al govern actual. El canvi de govern també va fracturar CDC a Salou, i tant Unió com Convergència a Salou són dirigits ara per juntes gestores.

Recurs sobre les sigles

Tant Pellicer com l'altra regidora de CiU que no va donar suport a la moció de censura, Martina Fourier, han presentat un recurs contenciós contra el decret d'alcaldia que situava el cap de llista de CiU com a regidor no adscrit. Els dos edils també han denunciat que, des del canvi de govern de la primavera passada, no han pogut assistir a cap comissió informativa a l'Ajuntament, amb el consegüent perjudici per a la seva tasca política. «Creiem que l'alcalde no té competències per decidir quan un regidor passa a no ser adscrit», va afirmar Pellicer. La decisió del batlle, Pere Granados (FUPS), ha creat una situació complicada al consistori. Així, els dos regidors que formalment estan dins del grup municipal de CiU (Marc Montagut i Fourier) estan dividits entre govern i oposició, mentre que Pellicer resta com a edil sense sigles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.