El PSC denuncia que el sobrecost del pàrquing Filadors a la Torre és de gairebé un milió d'euros

L'alcalde defensa que encara no hi ha xifres definitives sobre el preu de l'obra

Tot i que Masagué ja va reconèixer en declaracions a aquest diari l'existència d'un sobrecost en les obres del primer aparcament subterrani de Torredembarra, de moment l'alcalde no ha volgut concretar de quina xifra es tracta, ja que, segons va explicar en el ple celebrat dijous passat a la nit, encara «no hi ha les certificacions d'obra definitives». La junta de govern local, però, sí que ha tractat ja els preus contradictoris rebuts sobre aquest projecte.

El regidor del PSC, Ramon Ripoll, va denunciar en el mateix ple, però, que el sobrecost és de més de 900.000 euros, tal com consta en una resposta que, segons va afirmar, va rebre de l'Ajuntament. Des de l'equip de govern no es va confirmar ni desmentir la xifra, tot i que Masagué va recordar que moltes altres obres que s'havien executat al municipi havien tingut també sobrecost. «Quan tinguem les xifres definitives, ho analitzarem tot.»

Els socialistes, però, van acusar l'alcalde de voler «amagar el cap sota l'ala» i fins i tot van alertar dels problemes que tant aquest sobrecost com el del teatre auditori podrien suposar en l'elaboració del pressupost municipal per aquest any, que encara està pendent de debatre's.

El pàrquing Filadors tenia un cost inicial de 2,5 milions finançats pel fons estatal d'inversió local.

Xifres contradictòries al teatre

On també es continua sense saber les xifres oficials del cost final és al teatre auditori, les obres del qual continuen aturades després que ara fa un mes es detectés que els preus s'estaven disparant per damunt de la previsió inicial. Segons va detallar l'alcalde en l'últim ple, el consistori ha rebut «xifres contradictòries» sobre les previsions de cost final dels treballs, per la qual cosa caldrà fer «un estudi acurat» de la despesa real en aquest projecte.

De moment, l'única xifra relativa al desviament de preus del teatre que es coneix és el càlcul fet per l'empresa adjudicatària, que situava el sobrecost en 1.700.000 euros. Des del govern, però, aquesta dada no es considera vàlida, ja que preveu actuacions que finalment podrien no incloure's en el projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.