Política

Salou té nou alcalde, després de prosperar la moció de censura contra el govern socialista

El número dos de Ferran Units per Salou (FUPS), Pere Granados, de 51 anys, s'ha convertit avui en el nou alcalde de Salou després de prosperar una moció de censura -onze vots a favor i deu en contra- contra el socialista Antoni Banyeres, que estava al capdavant del consistori des de juny de 2007.

La moció de censura ha prosperat en un tens ple que ha comptat amb els vots a favor dels regidors de FUPS (7) i PP (3) i del regidor de CDC Marc Montagut, que comptava amb el beneplàcit de la direcció nacional del partit.

En contra han votat els regidors del PSC (6), Renovació Democràtica de Salou (2) i UDC (1), així com el regidor de CDC Salvador Pellicé, que havia de convertir-se en alcalde de Salou el pròxim 16 de juny, donant el relleu pactat al juny de 2007 a Banyeres, i que ha passat al grup de no adscrits per no recolzar la decisió del seu partit.

La moció de censura -la primera de la història democràtica de Salou- contra l'actual govern municipal ha causat sorpresa i malestar en alguns sectors d'aquesta població tarragonina, que s'han constituït en la plataforma No a la moció de censura.

Especialment crítics han estat l'agrupació local socialista i Unió Democràtica de Catalunya (UDC), que no veuen amb bons ulls la decisió del seu soci de Convergència de recolzar FUPS.

En aquest sentit, fonts d'Unió han assegurat que desconeixen "els motius" que han portat CDC a prendre una decisió que han qualificat d'"incomprensible" ja que "el trencament unilateral" del pacte "impossibilita que la federació assumeixi d'aquí a dos mesos l'alcaldia de Salou".

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.