Mig miler de persones es manifesten a Salou contra la moció de censura

La direcció de CDC exposa les raons del pacte amb FUPS davant d'uns militants que dimecres van votar contra l'aliança

Un dels moments més tensos de la nit es va viure a la porta de la seu de CDC a Salou –acordonada per evitar incidents–, on es va acabar la manifestació convocada per la plataforma contra la moció de censura. Unes dues-centes persones van escridassar tant el regidor de CiU, Marc Montagut, com el secretari general adjunt del partit, Felip Puig, quan aquests van arribar a l'assemblea de militants. Els polítics, que van haver d'entrar escortats per policies de paisà, van haver de suportar crits de «rata» i «traïdor». La sorollosa protesta es va mantenir durant tota la reunió. Abans, mig miler de persones havien recorregut el centre del municipi per mostrar el rebuig a la moció de censura i el suport a l'actual govern local. La marxa, sota el lema «Per la dignitat de Salou», la van encapçalar ciutadans anònims, però tots els membres de l'actual equip de govern hi van participar. «Això demostra que la gent de Salou ha perdut la por de dir el que pensa», va afirmar l'alcalde salouenc, el socialista Antoni Banyeres. Els presidents de les executives locals del PSC i CiU també hi van ser presents, igual que polítics d'altres municipis, com ara el regidor del PSC a Tarragona Carles Castillo i l'alcaldessa de Cunit, Judit Alberich. La manifestació va acabar amb la lectura del manifest per part de dos membres de la plataforma. «No podem permetre que les decisions de Salou es prenguin des de fora», van reclamar.

La manifestació ha vingut precedida de dies de tensió al municipi, on s'han repartit diversos cartells i tríptics contraris al pacte entre FUPS, el PP i el número dos de CiU. Precisament, la majoria de missatges han centrat les crítiques en Montagut, al qual es titlla de «traïdor» i «Judes» en algun dels papers propagandístics. La campanya contrària a la moció s'ha articulat sobretot a través de diverses xarxes socials a internet.

Assemblees informatives

Felip Puig va presidir ahir l'assemblea de militants, en la qual la direcció nacional va exposar les raons que l'han dut a signar el nou pacte amb FUPS i el PP. En la convocatòria, hi van assistir una seixantena de militants que van plantejar les seves preguntes al secretari general adjunt de CDC. Al tancament d'aquesta edició, l'assemblea encara no havia finalitzat, i no se sap si el partit havia pres alguna determinació amb relació a la moció.

Tot i que simbòlicament, la majoria de militants de CDC a Salou ja van expressar dimecres passat al vespre un rebuig majoritari al pacte amb FUPS. En una assemblea convocada pel comitè local, 27 dels 36 assistents van votar en contra de la moció de censura, mentre que tan sols sis van donar suport a la posició del regidor Marc Montagut. Tres militants més es van abstenir. La votació, però, «no té cap tipus de valor legal», tal com va indicar la presidenta local de CDC, Carme Orts, que va descartar ahir abandonar el càrrec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.