El cap de llista de CiU a Salou deixarà la militància arran del pacte amb FUPS

Felip Puig anuncia contactes amb el comitè local de CDC perquè donin suport a la moció de censura

Puig va estendre la mà a la direcció local de CDC –contrària també a la moció de censura signada pel número dos de CiU a Salou, Marc Montagut– per tal de «sumar» en el futur polític que la cúpula convergent ha segellat amb els independents FUPS. «Sabem que és una decisió difícil, però cal que el comitè local entengui que és una operació estratègica que ens permetrà recuperar el nostre espai polític a Salou», va defensar Puig, qui es va mostrar confiat que la futura candidatura única amb FUPS permetrà convertir CDC «en la primera força de Salou durant molts anys». Puig va destacar que l'operació a Salou no serà aïllada, sinó que s'emmarca dins de l'objectiu de la formació «d'absorbir grups independents amb una forta implantació a escala municipal».

El secretari general adjunt del partit també va descartar que «s'obri cap expedient» contra els militants salouencs que majoritàriament s'han oposat a la moció de censura, i va anunciar que s'iniciaran una sèrie de contactes del comitè local amb les diferents direccions territorials del partit per tal d'apropar l'executiva salouenca a la decisió de la cúpula nacional.

Baixa a CDC

Mentre que el comitè local es manifestava ahir a l'expectativa de l'inici d'aquestes reunions, el cap de llista del partit, Salvador Pellicé, ha decidit desmarcar-se definitivament de CDC, de la qual és militant des de la tardor passada (va encapçalar les llistes el 2007 com a independent). «Si s'acaba confirmant el pacte amb FUPS, jo ja no faig res en aquest partit», va explicar ahir Pellicé, que, si s'hagués mantingut el pacte local de CiU amb PSC i RDS, hauria estat nomenat alcalde el 16 de juny vinent.

El cap de llista de la federació es va reiterar en la sensació que la direcció del partit l'ha «utilitzat». «Ells reconeixen que l'acord electoral ha estat possible gràcies als dos darrers anys en què ha governat l'executiu actual, ja que la FUPS s'ha debilitat. Un cop han aconseguit el que volien, em deixen de banda», va sentenciar Pellicé, qui va confirmar que continuarà com a regidor al consistori fins a la finalització del mandat actual.

Unió, a l'expectativa de Barcelona

Mentre continua la divisió a CDC, els seus socis de federació, Unió Democràtica de Catalunya, segueixen estudiant quina postura oficial adoptaran de cara al ple de votació de la moció de censura. Mentre que inicialment el partit es va desmarcar de l'acord entre convergents i FUPS, del qual asseguren que no se'ls va informar prèviament, ara les direccions nacionals d'ambdues formacions estan mantenint contactes per aconseguir que Unió es sumi al pacte. L'executiva local assumirà la decisió que prengui la seva cúpula nacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.