Política

"No hem tingut mai la necessitat de votar diferent del PSOE al Congrés"

Francesc Vallès creu que les consultes independentistes "no porten enlloc"

El coordinador dels diputats i senadors del PSC a Madrid, Francesc Vallès, afirma que ara per ara la seva formació no precisa d'un grup propi al Congrés dels Diputats. "No hem tingut mai la necessitat de votar diferent del PSOE al Congrés. No hem tingut mai el dubte sobre les votacions que s'han de fer. No hi ha hagut conflictes en tot el que portem de legislatura, i jo diria que tampoc en l'anterior. Són qüestions que es debaten, que es fixa posició de grup, i no ens hem trobat amb cap problema. Per tant, ara com ara la millor fórmula d'articular la presència del PSC a Madrid és aquesta..." Tot el contrari, apunta, al que passa amb CiU, perquè després del "no" al finançament, "feia anys que no es veia un nacionalisme tan inútil al Congrés".

L'ús del català al Congrés topa amb la negativa del PP i la incomprensió d'alguns diputats del PSOE. Per Vallès, les Corts tenen dues cambres: El Congrés i el Senat, "i s'entén que l'ús de les llengües cooficials ha de ser a la cambra que representa els territoris, que és el Senat. No és una oposició, sinó una qüestió estrictament d'una negociació parlamentària que en el seu moment va poder avançar i que al final va fracassar per molts motius. En algun moment es pot recuperar, i jo no renuncio a que es pugui utilitzar, sobretot en el Senat, espero que en un futur immediat".

Pel coordinador del PSC, les consultes independentistes proliferen per opcions minoritàries "i no porten enlloc. És una mica enredar a tothom. Crec que aquesta no és la preocupació de Catalunya ara mateix. Catalunya té altres problemes com la crisi."
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.