La direcció d'Unió Democràtica sospita que el govern de Salou ha «comprat» alguns dels seus militants

El comitè local dóna ara suport a la moció de censura, amb l'oposició de l'aparell

«Tenim gairebé la certesa que el govern de Salou està intentant comprar les voluntats d'alguns dels nostres militants, i per aquí la direcció no hi passarà», van explicar ahir a aquest diari fonts de la direcció d'UDC. Segons aquestes mateixes fonts, aquests moviments per part de membres de l'executiu presidit per Pere Granados (FUPS) ja van començar dies abans del debat de la moció de censura (que es va aprovar el 21 d'abril passat), i han continuat des de llavors. «No ens estranyaria que d'aquí a poques setmanes veiéssim alguna compensació pel suport expressat en forma de càrrec de confiança», van apuntar des d'UDC.

Possibles mesures

En vista d'aquesta situació, la direcció del partit no descarta emprendre mesures contra els militants que, a la pràctica, han incomplert l'acord a què van arribar les direccions local, comarcal i nacional el 17 d'abril passat, i segons el qual UDC es mantenia contrària a la moció de censura pactada entre FUPS, la direcció nacional de CDC i el PP. La cúpula d'UDC, de fet, ahir es mantenia ferma en aquesta posició (en la qual també situa l'executiva local) ja que consideren que «no hi ha prou arguments per justificar» el trencament del pacte de govern entre PSC, CiU i RDS. UDC, a més, recorda que l'acord entre les diferents direccions va ser «per unanimitat» i que «no hi ha hagut cap modificació» que expliqui el canvi de posició unilateral dels dirigents locals.

La regidora, en contra

Qui també es manté contrària a la moció de censura és la regidora Martina Fourrier, número tres de CiU i representant d'UDC. «Continuaré a l'oposició», va sentenciar. Fourrier va reconèixer que el comitè local no li havia consultat la decisió abans de fer-la pública.

«Salvar els mobles»

El president d'UDC a Salou, Germán Merino, i el vicepresident, Jordi Noras, van justificar ahir el seu canvi de posició referint-se a «la mala gestió política» que, segons el seu parer, ha fet el cap de llista de CiU, Salvador Pellicé (ara a l'oposició), a qui responsabilitzen de tots els problemes interns que ha tingut la federació nacionalista a Salou. «No ens representa», van sentenciar. Merino i Noras, però, també es van referir a la necessitat de «salvar els mobles» davant del conflicte obert entre UDC i CDC. «Tard o d'hora vindrà algú o altre a arreglar-ho, i estem convençuts que la direcció nacional d'Unió s'acabarà sumant al pacte entre FUPS i CDC», va dir Noras. Merino, a més, va retreure a la direcció nacional que no hagi complert el compromís de desbloquejar l'entrada de nous militants.

La direcció nacional d'UDC, en canvi, els va respondre que el seu moviment «tanca la porta a l'entrada de nous militants i crea contradiccions», i no va considerar vàlid responsabilitzar dels fets Pellicé quan «no se li ha permès ni arribar a ser nomenat alcalde», fet que es preveia al juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.