Política

Pere Granados serà el candidat de CDC-FUPS

L'actual batlle de Salou es va presentar ahir com a número 1 de la coalició

El partit independent Formació Unitat per Salou (FUPS) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) van formalitzar ahir el seu pacte per concórrer junts a les properes eleccions municipals del 22 de maig. En un acte celebrat a les nou del vespre a l'hotel Regente Aragón, l'actual batlle de la localitat costanera, Pere Granados (FUPS), es va presentar davant la militància com a nou candidat a l'alcaldia per la coalició, després que les directives de les dues formacions li hagin donat el seu suport.

Granados és alcalde de Salou des de l'abril del 2009, arran d'una moció de censura impulsada per FUPS, el PP i el número dos de CiU, Marc Montagut, que va posar punt final al govern que va sortir dels comicis del 2007, el qual estava integrat pel PSC, CiU i RDS (fins que es va produir la moció de censura, l'alcaldia la va sustentar el llavors socialista Antoni Banyeres).

Aquesta moció de censura, precisament, va provocar a Salou la fractura entre CDC i UDC. Aquesta darrera es presentarà per separat sota les sigles d'Unió Municipal de Catalunya i anirà encapçalada pel cap de llista de CiU el 2007, Salvador Pellicé. D'altra banda, FUPS també ha tingut una escissió després que el seu fundador i històric alcalde de Salou, Esteve Ferran, anunciés l'any passat una candidatura pròpia, Units Tots Per Salou (UTPS).

Amb vista a la cita a les urnes, a Salou hi ha hagut altres moviments de fitxes substancials. Així, el PSC ha optat per nomenar Toni Brull com a nou cap de llista de la formació, després que l'exalcalde Antoni Banyeres hi renunciés per evitar unes primàries. Ara, però, l'excap de llista socialista es presentarà com a alcaldable a través d'un nou partit anomenat Nueva Sociedad.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.