Política

badalona

Falcó deixa clar que no pactarà amb el PP

El líder de CiU assegura que Badalona no es farà servir com a moneda de canvi, passi el que passi a Barcelona

Ja no hi ha lloc per als dubtes: a Badalona, CiU no pactarà amb el PP. Si més no, així de rotund es va mostrar ahir el cap de llista dels nacionalistes a Badalona, Ferran Falcó, durant la seva presentació com a candidat. L'aliança amb els populars no cristal·litzarà ni en el cas hipotètic que CiU necessiti l'empenta del PP per governar a Barcelona i algú vegi en Badalona una moneda de canvi: “Que en prengui nota tothom, Badalona no es rifa, i jo no me la rifaré”, va subratllar l'alcaldable convergent a Badalona, en una vela de Titus plena fins a la bandera.

Les intencions de Falcó ja havien estat instants abans ratificades pel cap de cartell de CiU a Barcelona, Xavier Trias, que va garantir: “Ningú ens obligarà absolutament a res, ni a mi ni a Ferran Falcó”.

Dit això, Falcó va deixar clara la seva aspiració de convertir-se en el pròxim alcalde de Badalona (també com a fórmula més vàlida per “frenar el PP”) i va assegurar sentir-se “més preparat que mai” per assolir la fita. Es va referir al PSC per ressaltar que els socialistes no estan en condicions de frenar el partit de Xavier García Albiol “simplement perquè fa anys que el PP els pren terreny” i per proposar a l'auditori treballar tant perquè el PP “no tingui l'alcaldia” com perquè el PSC “passi a un segon pla”. “Tenim una oportunitat històrica de guanyar, i us convido no a somiar-la, sinó a agafar-la amb les mans, a tocar-la i a viure-la”, va afirmar el líder de Convergència, que se sent avalat per la victòria que, per segon cop en la història, CiU va assolir a Badalona en les darreres eleccions autonòmiques.

Tres pilars

El gran protagonista de la nit també va aprofitar l'ocasió per desgranar els futurs pilars de la seva acció política. Bàsicament en són tres: feina, educació i seguretat. Traduït en propostes, significa, segons va subratllar, apostar per la B-500 “perquè farà més fàcil que tornin empreses i que no ens en marxin”; impulsar l'educació, “clau per aconseguir mantenir la cohesió social en els barris més fràgils”, i, en matèria de seguretat, “reclamar més dotació policial”.

En un moment del seu discurs, el cap de llista de CiU a Badalona va aprofitar la presència de Trias (que es va mostrar segur que serà el pròxim alcalde de Barcelona) per reclamar-li que treballin junts en la planificació de l'equipament de 30.000 m² que està programat a la plaça Pompeu Fabra: “Aquesta carta l'hem de jugar amb Barcelona, per atraure o bé una empresa, o bé una agència internacional, o bé una institució o un edifici corporatiu. Volem que aquesta plaça sigui un motor econòmic per Badalona, però també per a Barcelona. Volem tractar amb Barcelona de tu a tu, per sumar i fer possible una gran capital europea”.

Finalment, Falcó va adquirir un darrer compromís davant la societat badalonina: “Vull ser l'alcalde de tothom, d'homes i dones, de treballadors i empresaris, de nens, joves i vells, de botiguers i consumidors, de la gent d'esquerres i gent de dretes, dels badalonins de tota la vida, dels xinesos, dels extremenys, dels conservadors i dels progressistes...”

Durant la presentació d'ahir, Ferran Falcó va estar ben acompanyat pel conseller d'Interior, Felip Puig, i, entre altres, per diferents candidats convergents a la comarca. Entre el públic no va passar desapercebuda la presència de l'exregidor del PSC Francesc López Guardiola ni de l'exalcalde socialista Joan Blanch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.