Política

Pàramo es presentarà a Roses encara que no hi hagi acord amb Unió

La direcció de la federació nacionalista a Barcelona ha de decidir avui sobre el conflicte entre UDC i CDC

Unió també podria fer una llista alternativa

L'exalcalde de Roses i portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament, Carles Pàramo (CDC), es presentarà a les eleccions municipals del 22 de maig encara que no hi hagi acord amb Unió en el conflicte que mantenen les dues formacions entorn a la llista al municipi alt-empordanès. Pàramo, que va ser escollit per CDC com a candidat, no vol entrar en el debat i diu que no farà cap més declaració però sí que adverteix que es presentarà a les municipals.

Per part seva, José Antonio Valdera, candidat d'UDC, també assenyala que podria presentar una llista alternativa si Unió no aconsegueix les posicions que vol tenir a la candidatura. Sigui com sigui, tot indica que Unió i Convergència es podrien acabar presentant per separat a Roses. Però només una de les candidatures es podrà adjudicar les sigles de CiU, ja que l'acord de la federació nacionalista és no separar les sigles.

Segons ha pogut saber aquest diari, la direcció de la federació nacionalista a Barcelona va comunicar ahir al candidat de CDC i també al d'UDC, Jesús Valdera, que en les pròximes 24 hores hi hauria una decisió presa, amb la qual cosa avui mateix es pot saber el veredicte de Barcelona. En tot cas, la Federació decidirà, si no hi ha acord, qui es queda les sigles de CiU, si Carles Pàramo o José Antonio Valdera.

Un conflicte de fa mesos

El conflicte entre les dues formacions fa mesos que dura i va començar arran de la decisió d'Unió de pugnar pel candidat de CiU, després que diversos membres del desintegrat Grup Independent de Roses s'afiliessin a UDC. Però ara les diferències entre les dues parts se centrarien sobretot en els llocs que ocupen en la candidatura els membres d'Unió i els membres de Convergència. I és que, pel que fa al candidat, hi ha un pacte de la federació nacionalista segons el qual quan en un municipi Convergència Democràtica o bé Unió Democràtica van aconseguir bons resultats a les anteriors eleccions municipals, la formació continuarà encapçalant la llista. En el cas de Roses, Carles Pàramo va aconseguir sis regidors en els comicis del maig del 2007 que li van fer guanyar les eleccions, tot i que no ha governat en aquest mandat per un pacte entre quatre formacions (PSC, PP, ICV i GIR).

LA XIFRA

14
anys
Carles Pàramo va ser alcalde de Roses, fins l'any 2007. N'és regidor des del 1987.

LA XIFRA

6
regidors
va treure CiU en les últimes eleccions municipals que es van celebrar fa quatre anys.

Se sent valent i amb suport

El 27 de maig del 2007 va ser un diumenge negre per a Carles Pàramo i Ponsatí. Tot i guanyar les eleccions, va perdre tres regidors i, en conseqüència, la majoria absoluta que tenia des de feia vuit anys. I, de rebot, com que la nova situació propiciava un canvi de majoria a l'Ajuntament rosinc, va veure com se li escapava l'alcaldia. Per adobar-ho, també va haver de deixar la presidència de la Diputació de Girona, càrrec que havia ocupat des del 1999, amb majoria absoluta. Pàramo va arribar a l'alcaldia de Roses des del 1993 i es va erigir en un hàbil negociador i en un polític populista. A Roses no deixa indiferent. Té defensors i detractors tant a les seves files com a les dels seus contrincants. Se sent valent i temut pels seus rivals.

s.G-A

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.