Política

La Fundació Catalunya Estat lliura 20.000 euros

Barcelona Decideix agraeix la contribució d'empresaris anònims i anima a fer-ne més

La Fundació Catalunya Estat (FCE) va lliurar ahir a Barcelona Decideix un xec per valor de 20.000 euros, que es destinaran a sufragar part de la consulta per la independència de Catalunya del 10 d'abril. Aquests diners procedeixen d'un grup d'empresaris que donen suport al referèndum sobiranista i que volen restar a l'anonimat. La FCE, que vehicula la donació, és una entitat fundada per 21 patrons del món empresarial i professional que es dedica a l'estudi, el treball i la conscienciació per a l'assoliment de la condició d'estat per a Catalunya.

Albert Codinas, president de l'executiva de la Fundació Catalunya Estat, va explicar que l'entitat va ser fundada per a actes com els d'ahir i va remarcar que, “un cop més, és la societat civil qui paga perquè la ciutadania es pugui pronunciar”.

Codinas va lamentar que les entitats privades hagin de “substituir les funcions de les administracions” i va deixar clar que “ningú no ens regalarà la independència, serem els catalans qui ens l'haurem de pagar”.

Donacions obertes

El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, es va mostrar molt agraït per aquesta substancial aportació, “tan necessària com el pa que mengem”. Bosch va aprofitar per recordar que la plataforma accepta donacions de tothom i per qualsevol import “sempre que es tingui clar que és per a una acció democràtica i popular que no està ni a favor del sí ni del no, no mirem els colors dels diners”. Com si es tractés de la loteria, el cap visible de la consulta va expressar que el xec “anirà bé per tapar forats”, ja que fins ara s'han invertit uns 40.000 euros en l'acció i el pressupost arriba a 200.000 si es consideren també les aportacions en espècies.

Hi ha diferents vies per contribuir econòmicament amb l'associació sense ànim de lucre que impulsa la consulta, però una de les més ràpides i eficaces és des de la mateixa web de Barcelona Decideix, on també s'informa de la possibilitat de desgravar una part de la contribució.

L'acte de donació del xec es va fer als locals de la Fundació Catalunya Estat de la plaça Catalunya davant diferents personalitats de renom que donen suport a la iniciativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.