Política

La CUP de Valls afirma que el govern local espera que passin les eleccions per dir la veritat

Els membres del partit es mostren sorpresos perquè l'Ajuntament encara no ha anunciat la liquidació del pressupost del 2010 que “és la manera de saber en què s'han gastat els diners”

Els integrants de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), partit que lidera el regidor Gerard Nogués, a l'oposició, estan convençuts que el govern municipal de Valls, format per CiU i el PSC, amaga informació deliberadament sobre aspectes decisius de la ciutat. “En el tema de l'ARE de Ruanes, que és una alteració important per Valls, sabem que l'Incasòl no té el finançament per desenvolupar aquest àmbit, però tot i això l'Ajuntament continua defensant el document signat amb aquest organisme per desenvolupar projectes com el carrer Espardenyers o el museu casteller”, va explicar Gerard Nogués, que va anar més enllà i va dir: “És evident que no es podrà fer, i si això l'Ajuntament ho sap, ho hauria de dir, però segurament esperaran que passin les eleccions per dir la veritat”.

Des de la CUP es mostra el convenciment que “la Generalitat és incapaç de garantir el finançament del museu casteller i, a més, si el que es vol és desvincular el projecte de l'ARE, com pretén l'Ajuntament, s'ha de modificar el pla director, una acció força complicada”.

Els plans que el govern municipal podria donar a conèixer després del 22 de maig, també afecten l'escolarització. “Tenim un índex de segregació escolar que, fins i tot, va ser denunciat pel síndic de greuges i no s'atreveixen a aplicar les mesures oportunes fins després de les eleccions, perquè això té un cost social”, va afirmar Nogués, que va alertar sobre les últimes dades de preinscripcions escolars que “encara reforcen més la segregació”.

En el mateix context escolar, i en relació amb les obres del convent del Carme, seu de l'escola Enxaneta, que es troben aturades des de fa més d'un any Gerard Nogués va ser clar: “No ens creiem que no tinguin cap notícia sobre el desenvolupament del projecte i, segurament, fins després de les eleccions no en sabrem res”.

Els membres de la CUP estan convençuts que l'Ajuntament de Valls hauria d'intervenir en el tema de les retallades que també afecten el Pius Hospital: “Els hem demanat que convoquin la junta d'accionistes, la junta de portaveus i el consell bicomarcal de salut”. I reclamem a l'alcalde que prengui una posició com a màxim responsable del municipi.

En l'àmbit de la Cultura, la CUP ha deixat entreveure el seu malestar per la intenció que l'alcalde de Valls ha manifestat de fer funcionar l'àrea de Cultura per un sistema de gerència. “Volen mantenir la Fundació de les Decennals, però això és un retrocés en l'àmbit participatiu”.

Paral·lelament, Gerard Nogués creu que les xifres de la crisi no s'estan explicant i alerta sobre el nombre de desnonaments que s'estan produint darrerament a Valls i, “tampoc no diuen res sobre la saturació de serveis socials i de Casa Caritat en els cursos de formació”.

La liquidació del pressupost del 2010 també sorprèn a la CUP. “Estem a mitjan abril i no hi ha data de presentació de la liquidació pressupostària que és la que realment indica en què s'ha gastat els diners l'Ajuntament, per tant no tindrem la foto final abans que acabi el mandat”. Tais Bastida, per la seva banda, va criticar “el búnquer informatiu que és l'Ajuntament de Valls amb informacions decisives que s'estan amagant deliberadament”, mentre que Nogués va afegir que “és una qüestió de responsabilitat política i democràtica”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.