Política

ALBERT ALINS

CAP DE LLISTA DE CIU AL PONT DE SUERT

“Vull consolidar el Pont de Suert com a capital de serveis”

“S'han invertit més de vuit milions d'euros tot i la crisi i s'hi han desenvolupat projectes importants”

“Hem de posar l'atenció en els nuclis agregats, garantir els serveis arreu i lluitar contra l'autor amb més promoció econòmica i turística”

Albert Alins, diplomat en ciències empresarials de 43 anys, és alcalde del Pont de Suert des del 1999, i des de fa uns mesos delegat de la Generalitat al Pirineu i l'Aran per encàrrec del govern d'Artur Mas. Aspira ara a continuar d'alcalde quatre anys més.

Ha anat bé, aquest darrer mandat?

Ha estat força positiu. La situació econòmica era complicada però hem pogut invertir 8,2 milions d'euros en projectes al municipi: la piscina climatitzada, que amb només un mes de vida ja té nou-cents abonats, la nova llar d'infants, amb capacitat per a vuitanta alumnes, la restauració de l'ajuntament vell i un nou pàrquing públic. També hem pogut engegar un projecte de la llei de barris per al barri històric amb 1,2 milions d'euros d'inversió, la meitat finançats per la Generalitat i l'altre per l'Ajuntament.

I ara, què?

Tenim bastants projectes per fer. Als nuclis agregats, que en tenim vint-i-cinc al municipi, hi ha serveis bàsics per millorar, també tenim al Pont de Suert equipaments per fer cmo l'arxiu comarcal o el CAP sanitari, i sobretot cal lluitar contra l'atur i fer més promoció econòmica.

Com?

Creiem que un projecte de planta de biomassa no només pot generar energia per al municipi sinó també llocs de treball. També hi ha esdeveniments esportius, que són una gran aposta del Pont de Suert, que atreuen visitants i promocionen el turisme de la població. Ens hem de consolidar com la capital de serveis d'una comarca amb molts atractius esportius, naturals, culturals i de neu.

Sou partidari d'ampliar el parc nacional d'Aigüestortes?

Mantindrem la nostra lluita per poder ser inclosos dintre de l'àrea perifèrica del parc.

Com són les relacions amb els altres grups a l'Ajuntament?

Bones. Som tres grups, CiU, el PSC i ICV, i entre tots crec que hem tingut un bon clima de diàleg i entesa.

Com compagina el càrrec d'alcalde amb el de delegat del govern al Pirineu?

Ja fa temps sóc alcalde i que em moc per aquestes comarques i conec les necessitats de la resta de municipis. He assumit la delegació amb molta il·lusió i amb una clara vocació municipalista, de posar-me al servei dels municipis i de les seves necessitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.