Política

BADIA DEL VALLÈS

L'edil electe de PxC a Badia i el sis de la llista, detinguts pels Mossos

El cos policial els imputa el furt, al novembre, de 70.000 euros en xecs de restaurant que presumptament havien fet servir

El partit diu que els expulsarà si se'n prova la implicació en el delicte i que l'acta serà per a la número dos

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous a la tarda Raúl Ortiz Parra, veí de Cerdanyola del Vallès, i José Manuel Belmonte Frutos, resident a Badia del Vallès, com a presumptes autors del robatori de tres paquets de xecs restaurant valorats en 70.000 euros. Es dóna el cas, però, que els dos detinguts són el cap de llista i el número sis de la candidatura de Plataforma per Catalunya (PxC) a Badia, una població en què la formació contrària als immigrats va aconseguir diumenge un edil, de manera que Ortiz hauria de prendre possessió de l'acta de regidor en el ple del dissabte 11 de juny.

Els suposats autors del robatori, que va denunciar al novembre el propietari d'una furgoneta a Barcelona, van passar la nit a la comissaria de Barberà del Vallès i ahir havien de ser posats a disposició judicial. Fonts del cos policial, però, van explicar que la investigació continua oberta perquè, malgrat que els detinguts tenien alguns dels xecs robats, no se sap quina va ser la seva implicació en el robatori.

Els faran fora si hi ha delicte

Des de la direcció del partit han anunciat “mesures contundents i dràstiques”

com ara l'expulsió si la investigació conclou que van cometre el robatori, de manera que l'acta de regidora recauria en la número dos, Marina Rosa de Frutos.

El president de PxC, Josep Anglada, va explicar ahir a EFE que desconeixia els fets, davant la impossibilitat de conèixer l'historial dels 108 alcaldables i més de 2.500 persones que figuraven en les llistes electorals del partit a Catalunya. Anglada, però, va restar transcendència a la notícia amb un argument insòlit, tot assegurant que, si es demostressin els fets “tampoc no passaria res, perquè seria un polític més que ha robat”.

Apoderat en cerca i captura

Els Mossos d'Esquadra havien cursat una ordre de cerca i captura contra tots dos sospitosos, però els mecanismes de coordinació amb la junta electoral no van funcionar. Ortiz es va inscriure davant l'òrgan com a apoderat del partit durant la jornada electoral, i diverses persones el van poder veure diu-menge passejant tranquil·lament pels col·legis electorals del municipi. Com a la resta de poblacions, a Badia diverses patrulles d'agents policials vetllaven pel correcte desenvolupament de les votacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.