Política

sant cebrià de vallalta

Pacte a quatre forces per foragitar CiU de l'alcaldia

pla d'acció municipal · Sota el lema ‘Honestedat, coherència, compromís i responsabilitat' el nou govern tindrà una alternança d'alcaldia entre el PSC i Tots per Sant Cebrià, i L'Entesa d'Esquerres i ERC, dues tinències d'alcaldia

El pacte a quatre forces a Sant Cebrià per desbancar de l'alcaldia CiU ha prosperat. Ahir es donava a conèixer l'acord signat entre el PSC, els independents de Tots per Sant Cebrià, L'Entesa d'Esquerres i ERC que dissabte canviarà el color polític del municipi. Totes les formacions van assumir ahir com a propis els compromisos comuns basats en la “transparència, la coherència, la cohesió social, l'equitat i la participació ciutadana”. Per desenvolupar la tasca conjunta, el socialista Pere Vega i Antònia Benítez, de Tots per Sant Cebrià, s'alternaran una alcaldia que dissabte assumirà el socialista fins al 2013.

Full de ruta

Les quatre formacions, a més, han treballat i han establert un full de ruta per a tot el mandat. Aquest pla d'acord municipal pivota sobre quatre eixos principals: urbanisme, medi ambient, urbanitzacions i transport; gestió municipal, recursos humans i finances; atenció a les persones, i àmbits d'actuació i promoció econòmica. Entre les primeres accions a dur a terme destaca l'aprovació del pla urbanístic i l'aturada del projecte de parc temàtic de l'esport i la natura tal com s'havia plantejat. El nou govern també preveu acabar les millores a les urbanitzacions; posar en marxa un reglament de funcionament intern del consistori i l'elaboració d'un pla d'austeritat en la despesa municipal.

Pel que fa al repartiment de carteres, Governació anirà a parar a la socialista Mònica Garcia; Hisenda i Tresoreria recaurà en Joan Amargant, de Tots per Sant Cebrià; Medi Ambient i Promoció Econòmica serà per al republicà Josep Pla; Serveis a les Persones i Recursos Humans correspon a Pere Vega (PSC); Cultura i Ensenyament, a Antònia Benítez de Tots per Sant Cebrià i, finalment, Urbanisme el liderarà Jordi Parés, de l'Entesa d'Esquerres. Jordi Parés i Josep Pla ocuparan, a més, la segona i tercera tinència d'alcaldia respectivament.

“Aquest acord és indigne”

La reacció de CiU en veure el pacte entre el PSC, TxSC, L'Entesa i ERC no s'ha fet esperar i ha estat contundent. Des de la direcció comarcal de CDC, el seu president, Xavier Badia, lamentava ahir “profundament” un acord “mogut només pels interessos personals d'un grup d'independents que vol utilitzar l'Ajuntament per resoldre els seus problemes urbanístics”. Badia va qualificar la situació d'“indigna, penosa i indecent”. El líder comarcal convergent també va carregar contra la resta de forces tradicionals que hi donen suport. “No es pot fer un seguidisme com aquest escudant-lo darrere del joc democràtic”, va apuntar, i va assegurar que ha traslladat el seu malestar a les direccions comarcals corresponents. Per Badia, pactes com ara el de Sant Cebrià “justifiquen encara més la desafecció política de la ciutadania”. “No es tracta ja de respectar la llista més votada, que és la de CiU amb Jaume Borrell, sinó d'avantposar el bé del municipi abans de qualsevol cosa, i això no s'ha fet”, conclou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.