Política

Santamaria (CiU), reelegit a Llagostera amb el vot d'ERC

Amb dotze vots a favor i un en blanc, l'alcalde convergent repeteix mandat amb el compromís de governar amb “generositat, justícia, proximitat, responsabilitat i honestedat”

Els edils que ahir van prometre el càrrec (només l'alcalde Fermí Santamaria el va jurar) van dipositar el seu vot en una urna del temps de la República. Potser per aquest motiu el regidor d'ERC, Jordi Noguera, que ha tornat a l'Ajuntament després de quatre anys, va acabar sumant el seu vot a la majoria, quan havia anunciat la seva candidatura.

Més d'un centenar de persones van seguir el ple de constitució del govern amb la majoria més àmplia des del 1979. Menys Santamaria i Lluís Postigo, tots van prometre el càrrec per imperatiu legal i “sense renunciar al legítim dret a l'autodeterminació de Catalunya”.

L'exalcalde Postigo va felicitar CiU pel magnífic resultat, però va mostrar la seva preocupació pel perill de l'abús de la majoria absoluta, i va anunciar que exercirà un control i una fiscalització de la gestió de govern. Per la seva banda, Noguera va insistir que les majories absolutes no són bones i va encoratjar tot el ple a treballar pel poble.

Fermí Santamaria va assegurar que continuarà sent una persona pròxima i va replicar que les majories absolutes només són dolentes si no s'administren bé. Va recordar l'antic soci de govern Eduard Galobardes, que no va sortir elegit el 22-M, i contestant a una referència de Postigo va assegurar: “No som un govern de dretes; un govern nacionalista, sí”, i va acabar amb el compromís de governar Llagostera amb “generositat, justícia, proximitat, responsabilitat i honestedat”.

L'ALCALDE

Sóc l'alcalde de tots. No sóc l'alcalde dels convergents. Continuaré intentant donar respostes
Fermí Santamaria (CiU)
ALCALDE DE LLAGOSTERA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.