Política

sant pere de ribes

Unanimitat en el ple per recuperar les urgències

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes van aprovar en el ple de dimarts una moció per demanar la recuperació del servei d'urgències al CAP de les Roquetes, després que l'Institut Català de la Salut limités aquest servei des del juliol. Els partits també van rebutjar la decisió de tancar el CAP de Ribes durant els caps de setmana i els dies festius.

Els grups polítics van acordar demanar a la Generalitat que deixi sense efecte aquesta retallada de les prestacions sanitàries, i van mostrar el seu desacord amb la proposta de mesures que haurà d'aplicar pròximament el Consorci Sanitari del Garraf per fer efectives les retallades exigides per la Generalitat. Si bé inicialment la moció contra les retallades havia sorgit del PSC, tots els grups van adherir-se a la presentació de la proposta en el ple.

Un altre dels punts aprovats dimarts va ser la creació de dos càrrecs de confiança: el cap del gabinet d'alcaldia, amb un sou de 50.943,20 euros bruts anuals, i un coordinador d'àmbit, amb un salari de 50.943,20 euros bruts anuals. El consistori també comptarà amb tres tècnics auxiliars de grup a mitja jornada per als partits polítics, amb una retribució de 12.410,02 euros bruts anuals cadascun.

L'equip de govern (el PSC i ICV-EUiA), en minoria, va aconseguir aprovar la proposta gràcies al suport del PP. En el darrer ple, el govern local ja havia intentat crear la plaça del cap de gabinet d'alcaldia, però no va obtenir el suport necessari. Tant CiU-Via com Unitat Municipal Nou van votar en contra de la creació d'aquests càrrecs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.