Política

Política

La CUP veu un rerefons polític en la decisió de CiU a Girona sobre la Diada

Els independentistes temen que hi hagi una voluntat “de treure centralitat” als actes de l'11 de setembre

Esperen que s'hi repensin i es recondueixi la decisió

El grup de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona considera que respon “a un criteri polític” la decisió del govern de CiU de no permetre la celebració d'un dinar popular i un concert a plaça Catalunya la Diada de l'11 de setembre. Un dels portaveus de la formació, Biel de Monterrat, critica que el govern municipal “vulgui treure centralitat als actes de la Diada i portar-los on no els vegi ningú”.

El govern municipal va garantir que la decisió es basa en un nou criteri i en la voluntat d'allunyar certes activitats que puguin generar molèsties al veïnat més proper al centre de la ciutat i, en especial, al Barri Vell. Amb aquest criteri, l'alternativa que s'ha donat és que es traslladin les activitats a l'esplanada de les ribes del Ter.

De Montserrat també sosté que, a banda de l'afectació directa pel que fa al dia de la Diada nacional, estan “preocupats” pel fet que la decisió acabi afectant altres activitats habituals que diverses entitats celebren al centre de la ciutat. La CUP va entrar a registre la sol·licitud d'ocupació de la via pública a l'abril, i no han rebut resposta fins fa pocs dies.

Arribar a un acord

La CUP i Maulets, organitzadors de la manifestació, afirmen que, tot i la negativa rebuda, esperen poder reconduir la situació i que el govern reconsideri la seva postura. Lamenten que CiU hagi mostrat “poc diàleg” a l'hora de buscar alternatives i que no es permeti almenys fer-hi els actes un altre any, “davant la proximitat de la Diada”, per negociar després amb calma per al 2012. Tot i això, les entitats tenen clara la voluntat de concentrar el màxim d'activitats possibles a la plaça Catalunya, i la manifestació que ha d'autoritzar la Generalitat també volen que surti de la cèntrica plaça.

LA FRASE

Sembla que vulguin treure centralitat als actes de la Diada per dur-nos allà on no ens vegi ningú
Biel de Montserrat
assessor i un dels portaveus de la CuP a girona

“Ens enteníem amb el PSC, i no pas amb CiU?”

Les entitats organitzadores recorden que la manifestació de l'11 de setembre és històrica des del començament dels anys vuitanta del segle XX i que sol tenir el suport de diverses entitats i associacions del municipi. També veuen anormal haver-se entès “cada any amb el PSC i ara, en canvi, amb un govern nacionalista com CiU, no poder arribar a un acord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.