Política

JOANA MARTÍNEZ GONZÀLEZ

REGIDORA DIMISSIONÀRIA DE PXC A SALT

“Portaré Plataforma per Catalunya als tribunals”

Juana Martínez assegura que ha dimitit per la pressió que ha rebut dels companys de partit a Salt perquè la seva parella és de raça negra

La regidora de PxC diu que denunciarà el partit i també el seu líder, Josep Anglada, per haver dit que la seva parella, originària del Camerun, viu il·legalment al país, quan no és cert

Dos mesos en el càrrec
La regidora dimissionària de Plataforma per Catalunya a Salt ha decidit deixar el consistori tot just dos mesos després d'haver pres possessió del càrrec. Serà substituïda per Sergi Fabri, que anava de número quatre de la llista del partit xenòfob.

Per què es va presentar a les llistes de PxC a Salt?

No havia votat mai perquè no creia en la política ni en els polítics, però quan vaig veure que Salt estava tan commocionada, vaig pensar que no podíem estar queixant-nos sempre i no fer res. Llavors em vaig posar en contacte amb gent, per veure quins partits polítics hi havia. Vaig parlar amb Moisès Font, i em va semblar una persona centrada. Em va caure bé i em va dir que Maria Osuna estava muntant una llista a Salt. La idea era controlar la immigració, que em sembla molt bé, controlar la delinqüència i tot el que fa mal a Salt. Em va semblar un bon lloc per treballar.

Va comentar al partit que tenia una relació de parella amb una persona estrangera?

Abans de les eleccions municipals vaig trucar a Josep Anglada i li vaig dir que la meva parella és del Camerun, i que em penso casar amb ell el febrer vinent. Li vaig preguntar si hi tenia cap problema, i em va dir que no. Vaig continuar endavant, em vaig presentar a les eleccions, vam sortir, i cap problema.

Quan van començar els problemes, doncs?

Els problemes van començar quan jo vaig dir a la gent de Salt qui era la meva parella i que m'hi pensava casar. A partir d'aquí van començar els insults i les amenaces. Em van dir que no em podia casar amb una persona negra. Han carregat contra mi a sac, sobretot alguns dela llista, la regidora Maria Osuna i el seu marit, que no està a la llista però és qui talla el bacallà. Va arribar un moment que no vaig poder més i vaig dimitir, el 5 d'agost. Llavors al cap de pocs dies em va trucar Maria Osuna amb un to molt conciliador per dir-me que digués que jo havia dimitit per motius personals. I jo vaig dir que no.

Ha parlat amb josep Anglada?

Suposo que ell ho ha intentat, però jo no vull parlar-hi, amb ell, jo no vull disculpes ni que ara em diguin “perdona, ho sento, estàvem equivocats”; ara el vull veure als tribunals. Allà es demostrarà que el meu home és aquí legalment. Els demandarem per danys i perjudicis. Aquests ens pagaran el casament.

La seva parella és aquí legalment, doncs?

Sí, ell té permís de residència des que va arribar l'any 2007. Treballa, cotitza, paga la seguretat social i els impostos. Em van dir que el triés a ell o el partit.

PxC ha dit que vostè no va voler ensenyar els papers...

No me'ls han demanat mai, els papers. Mai. És una revenja perquè no vaig voler dir que marxava per motius personals.

Explícitament li van dir que havia de marxar perquè la seva parella és negra?

Sí, amb aquestes paraules.

I què va pensar, llavors?

Jo no sóc racista, i em vaig començar a fer preguntes. No ho vaig entendre i continuo sense entendre-ho. Vaig veure que m'havia ficat en un lloc equivocat.

Vostè sabia de la tendència racista del partit?

No són racistes, són nazis. No tots, però la majoria sí.

Però no s'havia informat de la ideologia del partit?

No, jo no havia tingut mai contacte amb PxC. La meva idea era ajudar i que millorés la situació de Salt. Sóc infermera, i la meva feina és ajudar, i no fotre més el món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a