Política

Bildu: “Les víctimes catalanes d'ETA van ser més que un error”

El diputat del partit Martin Garitano ofereix als independentistes catalans treballar “colze a colze”

“Els bascos devem un respecte especial a les víctimes catalanes perquè el País Basc estava rebent molt de Catalunya”, reflexiona

El diputat de Bildu Martin Garitano ha qualificat de “més que un error” les víctimes catalanes causades per atemptats d'ETA. La declaració de Gernika diu que cal “reconeixement a totes les víctimes de la violència política sense categoritzar”, ha recordat. “Dit això, som a Catalunya, tots tenim memòria història i recordem què va passar i els bascos devem un respecte especial a les víctimes catalanes”, ha assegurat. I més, tenint en compte que els atemptats terroristes van produir-se en un moment en què el País Basc “estava rebent molt de Catalunya”.

En concret, ha lamentat els atemptats d'ETA a Catalunya, com el d'Hipercor, i després de recordar que la declaració de Gernika contempla que cal un “gest de reconeixement i de reparació a totes les víctimes de la violència política sense categoritzar”, Garitano, instat per un dels assistents a la conferència celebrada a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), ha reconegut que “tots tenim memòria història i tots sabem què va passar”.

El diputat Garitano ha acabat la seva intervenció inicial a la UCE, en què ha resumit l'èxit de les darreres eleccions de la coalició abertzale, explicant que per “trencar el dic de contenció” que suposen les institucions espanyoles per a les aspiracions nacionalistes de Catalunya i el País Basc està disposat a treballar “colze a colze amb els independentistes catalans”.

El representant de Bildu ha matisat, però, que la hipòtesi d'unir-se amb ERC en cas que al Congrés dels Diputats fos necessària una suma dels dos partits per aconseguir un grup propi no la contempla d'entrada, “perquè els sondeigs apunten” que no serà necessari. Garitano sí ha recordat que els contactes entre les formacions polítiques catalanes i basques són regulars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.