Política

Junqueras, obert a una entesa amb Reagrupament

El futur president d'ERC, disposat a sumar esforços de cara a les eleccions legislatives

Insisteix a oferir a Ridao el número dos de la llista per al Congrés

El futur president d'ERC, l'eurodiputat Oriol Junqueras, s'ha mostrat avui obert a una entesa amb Reagrupament, la formació que lidera l'exconseller d'ERC Joan Carretero, de cara a les eleccions generals del 20 de novembre.

Durant una visita a les festes de Sants, a Barcelona, Junqueras ha comentat així l'oferta de Reagrupament de concórrer junts a les generals.

Junqueras no ha dit explícitament si ERC desitja o no una coalició electoral amb RCat, però s'ha mostrat “obert a intentar buscar mecanismes de col·laboració” amb aquesta formació que va fundar Carretero al deixar ERC.

En les municipals, Reagrupament i ERC ja van compartir llistes en molts municipis, Barcelona entre ells, i Junqueras ha apuntat avui que està disposat a sumar esforços sempre que es “comparteixin objectius comuns”.

Respecte a les primàries a ERC que enfrontaran a Joan Ridao amb Alfred Bosch per encapçalar la llista al Congrés, Junqueras ha insistit que segueix en peu l'oferta a Ridao per anar de número dos d'una candidatura que lideraria Bosch.

D'una altra banda, l'únic candidat a la presidència d'ERC ha tornat a reclamar la “independència fiscal” de Catalunya, ha reivindicat un concert econòmic igual al basc i ha instat CiU a definir quin model de finançament vol.

Junqueras, que també és alcalde de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), també ha demanat més recursos per als ajuntaments catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.