Política

polÍtica

Reducció “dràstica” de la despesa del govern de Tossa

L'Ajuntament té factures pendents de pagament per valor de 4,7 milions d'euros

La retribució mensual dels tretze regidors de l'Ajuntament el juliol del 2010 va ser de 15.112,75 euros mentre que en el mateix mes del 2011 les retribucions van pujar a 12.673,62, xifra que representa un estalvi del 16,14%. Aquest és només un dels exemples que posa l'equip de govern de Tossa de Mar, format per Tossa Unida (TU) i PSC, per deixar palesa la seva política d'austeritat i contenció de la despesa.

La greu situació financera de l'Ajuntament, que té factures pendents de pagament per import de 4,7 milions d'euros, ha fet que apliqui mesures no només de contenció de despesa sinó per augmentar els ingressos. Entre aquestes mesures hi ha l'actualització dels padrons de guals, de l'ocupació lucrativa de la via pública i de l'impost sobre béns immobles. De moment, segons l'equip de govern, s'han detectat 418 incidències en el padró de l'impost sobre béns immobles, 200 en el padró de guals i 45 en el padró d'ocupació lucrativa de la via pública.

La reducció de la despesa s'ha fet, per altra banda, eliminant hores extres, reorganitzant torns de treball, organitzant activitats festives de cost mínim o nul per a l'Ajuntament (com ara l'aplec de Sant Benet, que no va costar res gràcies a la implicació d'entitats) i reduint les retribucions dels regidors.

L'Ajuntament de Tossa treballa ara en el projecte de relació de llocs de treball per saber exactament quina dimensió hauria de tenir la plantilla de funcionaris, que actualment està formada per 117 persones. L'any 2007 hi havia 163 treballadors i l'any passat, 135. Maria Àngels Pujals, regidora de Promoció Econòmica, diu que s'haurà d'estudiar la possibilitat de continuar reduint la plantilla. Malgrat l'aprimament, l'Ajuntament ha contractat un sergent per a la policia, Josep Sánchez, que ja havia format part de la plantilla fa anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.