Política

política

El Millor de Lloret de Mar impugna i abandona el ple que havia demanat

La resta de grups van donar suport a les mesures per millorar la seguretat i van criticar l'actitud del Millor, que va carregar contra gairebé tothom

El Millor va impugnar ahir el ple extraordinari que havia sol·licitat sobre la seguretat al municipi arran dels aldarulls. El ple va començar amb la lectura, de l'alcalde, d'un acord per millorar la qualitat turística i la seguretat a la via pública, amb molts punts que ja eren vigents d'ordenances anteriors, i en què, entre altres mesures, s'encarregava la redacció de noves ordenances, s'instava la Generalitat a sancionar els majoristes de viatges que promocionen Lloret com a destinació d'excessos, i hi havia altres propostes aparentment consensuades amb la resta de grups.

Les crítiques moderades van venir del PSC –que es queixava de falta d'informació i d'un consens parcial– i d'ICV, però les crítiques més dures van venir del Millor. Al portaveu de la formació, Marc Fuertes, gairebé li van faltar qualificatius per tombar el document, i va disparar contra tothom, excepte el PSC i ICV-EUiA. En les seves crítiques va treure temes personals –com ara qüestionar si l'alcalde és bona persona i quins locals freqüenta un regidor– i polítics.

El cas és que, després de llegir setze fulls amb totes les propostes del seu grup sobre seguretat, acusant l'equip de govern d'haver menyspreat la seva formació, de falta de transparència, de submissió (per part del PP) i un reguitzell de retrets, va acabar anunciant que impugnava el ple, que en demanava la convocatòria urgent d'un altre i que portaria “l'abús de poder” de l'equip de govern al síndic de greuges. Els membres del Millor van donar per acabat llavors el ple i van marxar, fet que va deixar tothom perplex. ERC, el PP i el regidor no adscrit van qualificar d'impresentable l'actitud del Millor, però el portaveu de l'equip govern, Josep Valls (CiU), la va trobar “normal”, argumentant que l'únic interès de Fuertes “no és trobar la solució, sinó incidir en el problema”. Valls va explicar que l'escrit del Millor que havia motivat el ple no es podia sotmetre a votació, i per això els serveis jurídics van redactar un altre document. “Almenys els quinze que som aquí ho vam entendre així”, va concloure.

Orobitg demana implicació

El regidor de Turisme, Jordi Orobitg, va reiterar que el model actual de turisme és insostenible: “Cal ser honestos i dir a la classe empresarial quin model estem disposats a tenir.” També va explicar que treballa en moltes altres mesures –no només restrictives–, i va fer una crida a la coresponsabilitat de tots els lloretencs: “La classe política ha de donar respostes, però la ciutadania s'hi ha d'implicar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.