Política

Portabella veu “surrealista” que Ridao proposi a Bosch anar al Senat

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona mostra el seu desacord amb l'actitud del secretari general del partit

Elogia Alfred Bosch, per la seva feina al capdavant de l'organització de la consulta sobiranista a Barcelona i destaca la renovació que representa en el partit

Jordi Portabella, considera “surrealista “que el líder dels republicans al Congrés, Joan Ridao, hagi instat al seu rival per encapçalar les llistes a les eleccions generals, l'historiador Alfred Bosch, a presentar al Senat per liderar una gran coalició de tots els partits independentistes .

“Es presenten dos candidats (a les primàries d'ERC), i un li diu a l'altre: Per què no te'n vas a un altre lloc a liderar? Fa una certa gràcia”, ha reflexionat aquest dijous Portabella en declaracions a Catalunya Ràdio.

Portabella, ha elogiat Alfred Bosch, per la seva feina al capdavant de l'organització de la consulta sobiranista a Barcelona i ha destacat la renovació que representa en el partit.

El líder republicà ha avalat el currículum de Bosch al capdavant de l'organització de la consulta sobiranista del 10 d'abril a la capital catalana: “Ha encapçalat amb èxit una consulta ciutadana a Barcelona que tothom donava per fracassada”, ha dit.

Portabella ha contraposat aquest “èxit” organitzatiu amb els successius fracassos electorals d'ERC iniciats amb les eleccions generals del 2008, quan l'actual secretari general republicà, Joan Ridao, va encapçalar la candidatura, ha recordat.

“En aquest últim cicle electoral la tendència de vots sempre ha estat a la baixa”, ha assenyalat Portabella referint-se als comicis generals del 2008, els autonòmics del 2010 i les eleccions municipals del 22 de maig passat.

Portabella ha remarcat que “cap dels tres resultats és bo” i ha manifestat que “seguir amb el mateix cicle” suposaria “un error”.

El líder d'ERC a Barcelona ha instat “els candidats” a “fer una reflexió sobre què és el que necessita el partit més enllà dels seus interessos” i ha apel·lat a escoltar “el que es demana a nivell de ciutadania”.

Encara que Portabella no ha emplaçat directament Ridao a fer un pas enrere, ha mostrat el seu desig que el resultat de les primàries no suposi una “situació de compromís” que “enteli el lideratge del nou president d'ERC”, Oriol Junqueras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.