Política

Ridao “s'avergonyeix” de l'actitud “anticatalana” dels diputats del PSC

El portaveu d'ERC considera que amb la seva actitud els socialistes catalans “es posen al costat del PP” i “legitimen una autèntica agressió contra l'autonomia financera de Catalunya”

Els republicans han registrat aquest dijous tres esmenes al text que no prosperaran perquè PSOE i PP sumen els vots per rebutjar qualsevol modificació

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha assegurat aquest dijous que se sent “avergonyit” de l'actitud “antiprogressista i anticatalana” dels diputats del PSC que donaran suport a la reforma de la Constitució aquest divendres a Madrid.

Segons Ridao, aquesta és una reforma “rabiosament centralista” que retalla l'autonomia financera de la Generalitat i que “mereix un rebuig frontal del catalanisme”.

També ha demanat a CiU que “no es limiti a queixar-se” sobre el fet que PSOE i PP la marginen del consens i “es planti”.

Els diputats i senadors d'ERC abandonaran l'Hemicicle del Congrés just abans de la votació de la reforma.

Els republicans han registrat aquest dijous tres esmenes al text.

La primera demana la supressió de la reforma per “innecessària i no urgent” i perquè està mancada de “legitimitat democràtica”, i la segona recull el dret a l'autodeterminació en els mateixos termes en què ho fa el PNB, i la tercera reclama el concert econòmic per a Catalunya.

Cap de les tres prosperarà. PSOE i PP sumen els vots suficients per rebutjar qualsevol modificació i -fins ara- no han arribat a cap altre acord amb la resta de formacions.

Més enllà de les esmenes Ridao ha expressat aquest dijous el rebuig de la seva formació a una reforma “antisocial i conservador” que “imposa un criteri homogeni” a tots els governs autonòmics i ignora les seves diferències competencials.

Segons el portaveu d'ERC, la reforma “estigmatitza les comunitats autònomes” perquè “les presenta com a autèntiques malgastadores i les condemna a majors penúries econòmiques”.

“Per a Catalunya aquesta és una reforma mortal de necessitat” perquè “ja té un dèficit del 10% i a sobre es demana a la locomotora que arribi puntual a l'estació”, ha dit Ridao.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.