Política

Picabaralla a Castelldefels entre el PP i el PSC pel deute municipal

L'exalcalde socialista de Castelldefels, Joan Sau, nega que el deute de l'Ajuntament sigui de 84 milions d'euros com ha denunciat el seu substitut al capdavant del consistori, el popular Manuel Reyes. Sau, que assegura que es deuen 50 milions, acusa Reyes d'utilitzar xifres tergiversades per justificar retallades en els serveis públics. “És una maniobra clarament electoral que té dos objectius: amagar la seva intenció de posar en marxa un paquet d'importants retallades en els serveis públics i justificar l'incompliment del seu programa electoral”, va afirmar ahir Sau.

Reyes va explicar ahir, però, que la intenció del nou equip de govern és posar en marxa un pla d'austeritat que serveixi “per reconduir tot el que té l'Ajuntament perquè sigui més profitós”. El pla –hi va afegir– no inclou la supressió de cap servei prioritari com pot ser la sanitat, l'educació, l'atenció a les persones i la creació d'ocupació. A més, va dir que s'enfocarà a renegociar contractes amb proveïdors o, per exemple, a prescindir de vehicles oficials i telèfons mòbils.

Sau critica que Reyes barregi el deute amb altres conceptes comptables com ara les fiances, les pòlisses de crèdit i les factures pendents d'abonar. En aquest sentit, va indicar ahir: “Aquest desconeixement posa de manifest la més absoluta incompetència per governar.” Sau, a més, es va mostrar contrari a algunes de les decisions que ha pres el nou govern local, com ara la supressió del carril bici, “sense cap informe tècnic ni policial que ho avali”, i l'encàrrec d'una auditoria externa. Finalment, l'exalcalde va reclamar a Reyes que deixi de fer oposició i governi amb eficiència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.