Política

Fabra insta l'AVL a editar un llibre d'estil per a l'Administració

El president de Generalitat, en un fet inèdit fins ara, ha assistit al ple en què Eduard Mira i Miquel Ramón han pres possessió del seu càrrec

La presidenta destaca “les dificultats” patides en deu anys de treball per a “enfortir la nostra senya d'identitat més preada”

Per primera vegada des de la constitució de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), la més alta representació institucional del País Valencià, el seu president, Alberto Fabra, ha assistit a un ple de l'ens normatiu. Fabra ha presidit l'acte en què Eduard Mira i Miquel Ramón han pres possessió del seu càrrec després d'haver estat nomenats acadèmics el passat 14 de juliol per les Corts.

En un discurs íntegrament en valència —la llengua d'expressió habitual del president és el castellà— Fabra ha destacat els resultats “excel·lents d'un treball callat, però eficaç” de la institució i, s'ha compromés ha potenciar el seu ús institucional i social. El líder valencià ha anunciat que instarà l'AVL a editar un llibre d'estil per a l'Administració que servirà de guia per a la redacció de tots els documents públics.

Fabra també ha demanat respecte i cap ingerència “des de la lleialtat constitucional i a l'Estatut” al valencià, ja que “reforça la nostra identificació com a valencians”.

En el seu discurs, la presidenta de l'AVL, Ascensió Figueres, ha destacat “les dificultats” que la institució ha tingut al llarg d'aquesta dècada. “L'important no és esquivar les dificultats, sinó afrontar-les i des del respecte i la tolerància a les legítimes discrepàncies hem treballat amb un únic objectiu: preservar i enfortir la nostra senya d'identitat més preada: el valencià”, ha explicat.

La presidenta també ha instat el president a treballar “braç a braç” per aconseguir continuar guanyat “crèdit davant els usuaris fidels a la llengua”.

Figueres també ha tingut paraules de record per a Manuel Sanchis Guarner, impulsor de les Normes de Castelló, en el dia de seu centenari i en què la institució no ha programat cap acte especial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.