Política

Les tres famílies contra la immersió lingüística amenacen amb anar a Estrasburg

Els denunciants argumenten que “no han estat set anys lluitant contra l'administració” perquè les sentències no es compleixin”

Asseguren que estan tranquil·les tot i que reconeixen que cada vegada més “els ànims s'estan crespant”

Les tres famílies a les quals el Tribunal Suprem (TS) va donar la raó en una sentència que obliga a la Generalitat a introduir el castellà com llengua vehicular de l'ensenyament amenacen amb arribar al tribunal europeu si el govern no compleix la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

“Acudirem al Tribunal Europeu si els tribunals d'aquí s'arruguen davant el poder polític”, han explicat fonts properes a aquestes famílies, que han criticat que la Generalitat “no sap” que més enllà de Catalunya hi ha instàncies internacionals.

Aquestes fonts han explicat que les famílies -protegides per motius de seguretat- “no han estat set anys lluitant contra l'administració” perquè les sentències no es compleixin, i amenacen: “Per a les vulneracions tan flagrants hi ha tribunals internacionals”.

Les mateixes fonts han assegurat que aquestes tres famílies -contra les quals a Twitter s'ha creat l'etiqueta #lestresfamílies- “estan atemorides perquè no donen crèdit que una administració pugui desafiar així les decisions judicials”.

No obstant això, han assegurat que estan tranquil·les i vivint la situació des de l'anonimat per a protegir-se de les crítiques, encara que ha assenyalat que cada vegada més “els ànims s'estan crespant”.

Aquestes famílies tenen fills a Primària i Secundària, excepte un d'ells que des de l'inici del conflicte ja ha passat a la universitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.