Política

Ros fa un pas endavant per rellevar Montilla al capdavant del PSC

L'alcalde de Lleida pretén aglutinar una candidatura de consens d'aquí al congrés, al desembre

Va dinar ahir amb Joan Ignasi Elena, l'altre aspirant

“Jo vull encapçalar el partit.” L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va fer ahir un pas endavant tan clar com contundent per rellevar José Montilla en el congrés que el PSC celebrarà al desembre. Ros s'afegeix d'aquesta manera a la cursa oberta per l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú i membre de l'obiolista plataforma de Nou Cicle. Amb el màxim òrgan de decisió ajornat fins a final d'any per culpa de les eleccions espanyoles, no es descarta que apareguin nous aspirants a un càrrec per al qual tampoc s'han descartat Miquel Iceta ni Pere Navarro.

En un moment de debilitat interna màxima, com va revelar Ros a 8 al dia, és “intentar aglutinar un equip” que sumi les diferents sensibilitats dels socialistes catalans. “No vull ser el candidat d'un o d'un altre sector”, alertava l'alcalde lleidatà en declaracions a aquest diari. I així li va comunicar al primer secretari, en una entrevista que van mantenir ahir al matí, abans de la reunió de la comissió executiva, on, en canvi, no va donar pistes de les seves intencions.

“Equip” és una de les paraules que més repeteix Ros, que competirà amb Elena a menys que aconsegueixi atreure'l a una candidatura conjunta. Justament, l'alcalde i l'exalcalde van dinar junts, ahir, amb el pas endavant de tots dos damunt la taula.

El batlle lleidatà veu factible una llista de consens. “Ho veig difícil però possible, puc sumar sensibilitats i també que hi hagi més equilibri territorial i de diferents sectors”, explicava Ros.

Representant del sector catalanista del PSC, l'alcalde de Lleida ja va fer un gest important de cara al congrés quan, abans de l'estiu, va pactar amb l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, representant del sector més afí al PSOE, una esmena que pretén trobar una via de consens per a l'etern debat del grup propi al PSC. L'al·legació proposa que es puguin desmarcar del PSOE en les qüestions en què no hi hagi acord.

Després de l'anunci d'ahir, però, Ros es vol concentrar en el 20-N. “Ara la meva candidata és la Carme”, sentenciava.

Chacón i les “aventures” de CiU

La ministra de Defensa, Carme Chacón, va ser ahir escollida pel PSC com a candidata per al 20-N, designació que s'aprovarà dissabte en consell nacional. Chacón, que ja va ser cap de llista el 2008, torna a assumir aquest paper per “responsabilitat amb Catalunya i els catalans” i perquè “cal estar a les verdes i a les madures”.

Chacón es presenta davant de la ciutadania com una alternativa segura i “sense aventures”, en referència a la posició de CiU sobre la independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.