Política

Rajoy evita la polèmica amb la mirada en el 20-N

Assegura que la immersió lingüística no serà obstacle per trobar acords

El president del PP confirma que Jorge Fernández Díaz serà el cap de llista de Barcelona en les eleccions espanyoles

Gran expectació ahir entre militants del PP i la societat civil de Barcelona per escoltar qui tots assenyalen com el futur president del govern espanyol. El president del PP, Mariano Rajoy, responia que la invitació li havia arribat abans que es convoquessin eleccions generals el 20-N i que per tant estalviaria als assistents un discurs electoral. I ho va fer, tot i que ahir Rajoy també va començar a aplanar el camí conscient de la importància que poden tenir per al PP els resultats electorals a Catalunya.

La primera picada d'ullet va ser per a la polèmica sobre el català i el model d'immersió lingüística a les escoles. Rajoy va evitar en tot moment polemitzar sobre el tema malgrat les preguntes que li va fer l'auditori. Només es va atrevir a qualificar-lo de “sobredimensionat” sense fer cap referència al procediment judicial que el seu partit ha obert contra la llei d'ensenyament en català (LEC). Fins i tot va assegurar que no atiarà en campanya l'anticatalanisme perquè seria “irresponsable i un disbarat”. El moderador de l'acte, organitzat per Tribuna Barcelona, l'advocat Miquel Roca i Junyent, el va advertir que “si una cosa ens pot separar als catalans, és l'ús frívol que es faci de la llengua”. Seguidament, l'advocat va demanar ajuda al candidat del PP per mantenir el model d'immersió lingüística.

Rajoy també va seduir CiU en assegurar que malgrat aconseguir un govern fort en les pròximes eleccions, és conscient que per sortir de l'atzucac calen “les complicitats de la cambra”. “D'aquesta situació no ens en sortirem sols”, va dir en referència a les decisions que s'hauran de prendre en un futur per sortir de la crisi.

La construcció del corredor mediterrani que reclama Catalunya conjuntament amb el País Valencià i Múrcia també va obtenir elogis ahir per part
del candidat popular. “El PP li donarà suport tot i que sabem que són molts diners, però ja veurem fins a on podrà arribar, el que està clar és que haurem de fer poques coses, però útils, i aquest corredor n'és una”, assenyalava.

Rajoy es va acomiadar dels assistents amb la confirmació que una de les seves mans dretes i
actual vicepresident tercer del Congrés, Jorge Fernández Díaz, serà el cap de llista a Barcelona. Va ser precisament Fernández Díaz qui es va centrar més en el debat del català. Va elogiar la immersió perquè “el balanç és positiu”, però “després de 30 anys, ja és hora d'iniciar una reflexió i introduir l'ensenyament
del castellà i l'anglès”.

LA FRASE

Després de 30 anys d'immersió lingüística, amb un balanç positiu, és hora d'obrir una segona etapa
Jorge Fernández Díaz
cap de llista del pp a barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.