Política

Assassinen el líder del consell de pau de l'Afganistan

Burhanudin Rabani s'encarregava d'entaular negociacions per trobar una fi política a la guerra

Havia estat el líder d'un poderós partit mujahidí durant l'ocupació soviètica

El líder del consell de pau de l'Afganistan, Burhanuddin Rabani, ha estat assassinat aquest dimarts a la tarda, segons ha confirmat a Reuters un alt càrrec policial. Rabani, que s'encarregava d'entaular negociacions per trobar una fi política a la guerra, vivia a l'enclavament diplomàtic protegit de Kabul.

Segons un responsable del departament d'Investigació Penal de la policia de Kabul, Mohammed Zahir, Rabani “ha estat martiritzat”, mentre que el portaveu del cap de la policia de Kabul, Hashamatula Stanikzai, ha dit que “probablement” es tracta d'un atac suïcida.

Rabani havia estat el líder d'un poderós partit mujahidí durant l'ocupació soviètica de l'Afganistan en els any 80, i va ser president als 90 quan les faccions mujahidins preparaven la guerra pel control del país després de la retirada soviètica.

L'assassinat es produeix una setmana després d'un atac insurgent amb armes i granades sobre l'enclavament diplomàtic de Kabul, que es va allargar durant 20 hores, i tres atemptats suïcides en altres punts de la ciutat, que combinats suposen l'atac més llarg i ampli que ha patit la ciutat.

Aquests setge a la zona diplomàtica va ser el tercer atac important a la capital afganesa des de juny, i va incloure tres atemptats suïcides en altres parts de la ciutat. Aquests tres atacs podrien ser obra de la xarxa Haqqani, una facció insurgent aliada dels talibans, amb base a la frontera entre l'Afganistan i Pakistan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.