Política

política

El Millor es queda sol i rep crítiques de tots els grups

Les propostes que va presentar en matèria de seguretat i turisme a Lloret van ser rebutjades perquè ja s'havien votat en el ple del 31 d'agost o per inviables i de dubtosa legalitat

El Millor es va quedar sol ahir defensant les seves propostes sobre seguretat i model turístic en el ple extraordinari que va tornar a demanar. De totes les propostes que va portar al ple, sobre la convivència ciutadana, la millora de l'oferta turística, el control del turisme, la millora de la seguretat, la contractació d'un servei d'advocats especialitzats en dret penal i l'increment d'efectius policials, només una va rebre el suport del PSC (en el tancament progressiu dels locals de nit). En la resta, totes les formacions van coincidir en el vot en contra (o l'abstenció en algun cas del PSC) al·legant que o bé ja estaven incloses en les mesures aprovades en el ple del dia 31 (que el Millor va abandonar) o que eren inviables (com ara la creació d'un aval turístic, que mentre s'explicava va derivar en una ecotaxa) o de dubtosa legalitat (com és el cas d'una llista d'establiments que treballen malament i fer-la pública.

Fins i tot el mateix portaveu del Millor, Marc Fuertes, va acabar reconeixent que hi havia moltes propostes repetides, però va argumentar que si s'havien votat favorablement el dia 31, es podien tornar a votar a favor també ahir.

Entre les intervencions, les més dures van venir de part del regidor de Turisme, Jordi Orobitg, que va dir que Fuertes s'havia limitat a fer “un refregit” de les aportacions que havien fet tots els grups en les juntes de portaveus. Fuertes va acusar l'equip de govern de no haver pres encara cap mesura per canviar el model turístic, fet que va provocar la indignació d'Orobitg, que li va replicar que no té vergonya: “No em digui que no faig res, perquè és inadmissible.” El portaveu del Millor va tornar a mostrar-se disconforme amb el format de la convocatòria i en l'agrupament dels punts, en comptes de votar-los separadament. En aquest punt l'alcalde, Romà Codina, li va preguntar si tornarà a impugnar la petició de ple, i Fuertes va dir que no.

Votaré no, però no és ni sí ni no, sinó tot el contrari
Antoni Garcia (ICV-EUiA) (Explicant que està d'acord amb alguns punts però que ja s'havien aprovat prèviament)
M'he perdut. Ara no sé de què estàvem parlant
Romà Codina (CiU) (Al cap de gairebé quatre hores de ple maratonià)
Un cop més hem de fer referència al ple dels quinze
Josep Cortés (no adscrit) (En referència al nombre de regidors que van quedar-se al ple del 31 d'agost)
Quan un vol ser original, si es passa de frenada comença a ser una altra cosa
Jordi Orobitg (ERC) (En referència a Marc Fuertes)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.