Política

La manifestació del Nou d'Octubre reclamarà a Fabra més fets i menys paraules

“Som País Valencià. Volem decidir” és el lema triat per a la convocatòria reivindicativa de la diada

Els organitzadors valoren el canvi d'actitud del nou president, però li exigeixen concretar ja els anuncis de consens i dialog

La comissió Nou d'Octubre ha convocat la tradicional manifestació reivindicativa de la diada del País Valencià en un “marc esperançador doble”.

Segons ha explicat el coordinador d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, el canvi de govern des de la dimissió de Francisco Camps ha obert una via de diàleg “impensable fa uns quants mesos”, que podria fer que els consensos socials majoritaris, aconseguits en alguns temes tingueren una resposta positiva per part de les autoritats valencianes. “Estan produint-se canvis d'actitud molt positius per a la societat valenciana”, ha indicat Gisbert.

Això no obstant, els convocants de la manifestació prefereixen mantindre encara la prudència. “Són gestos i paraules que no s'han traduït en fets constatables. I tots recordem els bons propòsits del senyor Camps quan va arribar a la Generalitat i com va acabar la cosa”, ha subratllat.

Per això, el lema triat per a la manifestació que cobrirà el trajecte entre la plaça de Sant Agustí i el Parterre, és Som País Valencià. Volem decidir. “No volem que decidisquen per nosaltres, tenim identitat pròpia, llegua, territori, persones que viuen i moren en aquest País Valencià, i per tant, volem decidir”, ha indicat Gisbert.

Homenatge a Valor

El manifest, que serà llegit pel fill d'Enric Valor en homenatge al centenari del naixement de l'escriptor de Castalla, arreplega en set punts les exigències de la comissió convocant: noves normes per a garantir un ordre econòmic i social equitatiu; la dació de l'habitatge en pagament del deute hipotecari; mesures de canvi real de la política econòmica; un sistema educatiu digne, laic, de qualitat, gratuït i en valencià i el requisit lingüístic en l'Administració; un nou model energètic; reforma del sistema electoral; i on destinar les inversions valencianes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.