Política

Llançà congela la majoria de taxes i impostos

Es va aprovar ahir en el ple i en queden fora l'IBI i la taxa per l'ús de la piscina

L'Ajuntament de Llançà rebaixarà per al 2012 dues dècimes el tipus impositiu de l'impost de béns immobles (IBI) perquè no afecti tant els contribuents. El tipus passa, doncs, del 0,78 al 0,76%. “S'està aplicant una puja més o menys del 8 o el 10 per cent cada any; nosaltres rebaixem dues dècimes el tipus impositiu perquè la gent, en lloc d'aplicar aquesta puja, acabi tenint-ne una d'entre el 4 i el 6”, explicava l'alcalde de Llançà, Pere Vila. En el ple municipal ordinari es va aprovar ahir la modificació d'ordenances fiscals en què figurava també un increment del 5% en la taxa per l'ús de la piscina. “Aquesta instal·lació és totalment deficitària, i un 5% sobre la tarifa mensual és molt poca cosa”, va indicar Vila. La resta d'impostos s'han congelat.

En el tràmit d'aprovar el compte general del pressupost de l'exercici del 2010 (vuit vots favorables i cinc abstencions), Pere Vila va aprofitar per repassar l'estat de les finances de l'Ajuntament: “L'any 2007 el deute era d'11,5 milions i ara tancarem l'any en 5,3. La capacitat d'estalvi d'aquest Ajuntament és immens. Ni el 2012 ni el 2013 es farà cap inversió a través de crèdit, i al final de la legislatura podem portar l'endeutament fins al 20%.”

L'adhesió a l'associació de municipis per a la independència va convertir-se en la moció més polèmica, per la negativa del grup de CiU a votar a mà alçada. Vila va argumentar-ho per la disparitat de criteris dins de l'equip de govern. Finalment es va aprovar amb set vots a favor, quatre en contra i dues abstencions. Es van aprovar també les mocions en suport de l'escola catalana (en aquest cas per unanimitat) i la feta per sol·licitar un referèndum per poder reformar la Constitució, i es van desestimar les que mostraven un rebuig a les retallades del Departament d'Ensenyament i la que es referia al PIRMI.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.