Política

El PP diu que vol acabar amb els projectes “ideologitzadors” a les aules

El PP inclou al seu programa el dret dels pares a escollir la llengua vehicular a l'educació

Considera que així s'impulsarà “la qualitat” de les escoles

El PP inclou al seu programa el dret dels pares a escollir la llengua vehicular a l'educació. Així ho ha apuntat aquest divendres el portaveu dels populars al Senat, Pío García Escudero en una intervenció a la convenció política de Màlaga on ha assegurat que cal posar punt i final als “projectes ideologitzadors” a les aules.

Segons els populars, la llibertat d'elecció de centre és “inseparable” del dret a elegir entre una educació “en castellà o en qualsevol de les altres llengües cooficials”. “Estem convençuts que aquesta llibertat, a més d'atendre un dret fonamental, impulsarà la qualitat” i permetrà una escola “més pròxima i accessible a les famílies”, ha dit.

És el mateix criteri que ha defensat aquest divendres la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho en unes declaracions davant els mitjans en què ha afirmat que la seva formació aposta per una educació trilingüe amb “català i castellà de llengua vehicular” i amb un tercer idioma en el marc d'un model educatiu “de més qualitat”. Es tracta, ha dit, de defensar a Catalunya el mateix que el PP impulsa a la resta de territoris és a dir, “un model que garanteixi els drets i llibertats de tothom a tot el territori”.

Escudero ha criticat durament el model educatiu actual que, segons ha afirmat, situa els alumnes de l'Estat per sota la mitjana de l'OCDE i que “no promou l'excel·lència ni prepara els alumnes per competir en l'economia del coneixement”. Segons ha apuntat, cal treure la ideologia de les aules i del contingut de les matèries –en referència a Educació per a la Ciutadania– i garantir drets a les famílies. També ha apostat per reforçar l'oferta de places de 0 a 3 anys i avançar en nous models de finançament de la universitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.