Política

Duran diu que pagesos andalusos reben el PER per passar el dia al bar

El candidat de CiU al Congrés denuncia que “Catalunya no està justament tractada” quant a l'aportació fiscal al conjunt de l'Estat

Justifica les retallades pel “forat” deixat pel tripartit

El candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest dissabte que mentre els pagesos catalans no poden recollir la fruita pels baixos preus, “en altres llocs d'Espanya, amb el que donem nosaltres d'aportació conjunta a l'Estat, reben un PER per passar un matí o tota la jornada al bar del poble”.

La frase de Duran, una nova referència als pagesos andalusos, ha collit els aplaudiments més fervorosos i sonors en el Consell Nacional que la federació nacionalista ha celebrat a Barcelona per ratificar les seves candidatures per al 20N i el seu programa electoral.

Duran ha tornat a denunciar que “Catalunya no està justament tractada en matèria de la nostra aportació fiscal al conjunt de l'Estat” i ha tornat a posar com a exemple al govern d'Andalusia.

“No em fico amb el poble andalús, ni amb cap poble de l'Estat Espanyol, només defenso el que és nostre, que per això em paguen, per això m'han elegit”, ha aclarit.

“Però el que no hi ha dret –ha afegit– és que quan nosaltres hem d'aplicar el que hem d'aplicar, perquè ens han deixat un forat com un cabàs en la Generalitat de Catalunya, hi ha una consellera socialista de Benestar Social andalusa, i no va contra els andalusos, que ens xulegi i ens digui que: mentre els catalans tanquen asils, jo inauguro noves residències'”.

“I amb quins diners?”, li ha preguntat Duran a la consellera andalusa. “Això s'ha d'acabar”, ha postil·lat el candidat socialcristià, que ha recollit de nou els aplaudiments de la militància que omplia gran sala de la cúpula de l'antiga plaça de toros de Les Arenes, ara convertida en un centre comercial, que ha acollit la reunió del Consell Nacional conjunt de CDC i UDC.

Duran ha insistit amb els exemples i comparacions entre Catalunya i Andalusia en afirmar que “mentre el nostre pagès ha de deixar alguna fruita a l'arbre perquè no la pot collir i no li surt a compte agafar-la pel preu que li paguen, en altres llocs d'Espanya, amb el que donem nosaltres d'aportació conjunta a l'Estat, reben un PER per passar un matí o tota la jornada al bar del poble”.

“No tenim res contra la resta de l'Estat ni contra els pagesos de cap de les comunitats autònomes de l'Estat, però jo he dit que no hi ha dret”, ha manifestat.

Segons Duran, les seves crítiques són “per respecte a les persones, perquè, amb tota l'autoritat moral que significa ser ciutadà d'una comunitat que contribueix com cap al conjunt de l'Estat, em queixo que en altres llocs els seus governants el que fan és purament societats subsidiàries i apliquen mesures electoralistes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.