Política

turisme

Lloret té gairebé a punt la llista d'hotels conflictius

Preveu entregar-la a la direcció de Turisme aquesta setmana

Divendres es va reunir per primer cop la comissió de seguiment del model turístic, i només hi havia un regidor de l'oposició

L'Ajuntament de Lloret de Mar té gairebé enllestit el llistat dels hotels que vol que la Generalitat inspeccioni, i probablement el farà arribar a la direcció de Turisme de la Generalitat la setmana vinent. Aquesta és una de les dades que es van donar a conèixer en la reunió de la comissió de seguiment del model turístic que es va constituir en el ple del 31 d'agost, i que es va reunir divendres per primer cop. La comissió es va formar en part per donar més participació als grups de l'oposició en el debat del model turístic, però a banda de regidors del govern, tècnics i el cap de la policia local, només el regidor no adscrit Josep Cortés hi va assistir.

El llistat dels hotels s'està fent segons les incidències que han generat (com ara denúncies de particulars i intervencions de la policia). Per altra banda, les 35 inspeccions a locals d'oci nocturn que va fer una empresa externa ja han acabat, amb el resultat de quatre tancaments cautelars. Una de les propostes que es fan des de l'Ajuntament és que, a partir d'ara, la revisió que s'ha dut a terme aquest estiu l'hagin de fer els locals pel seu compte per acreditar que estan en condicions d'obrir. L'Ajuntament també vol editar díptics que recullin les ordenances i l'escalat de sancions per distribuir-los en hotels i a les portes dels locals nocturns. El regidor de Turisme, Jordi Orobitg, va explicar també que s'ha posat en coneixement de la direcció de Turisme que l'operador Playayfiesta torna a oferir al seu lloc web un cap d'any baratíssim a Lloret en una oferta de les que es vinculen només a platja i alcohol.

L'absència de l'oposició

Pel que fa a l'absència dels regidors de l'oposició a la reunió, el PP va excusar per avançat la seva no assistència, ICV-EUiA encara no té portaveu que rellevi Toni Garcia, Joan Bernat (PSC) va manifestar que no hi havia pogut assistir per problemes de feina, i Marc Fuertes (Millor) va dir ahir que no li constava que l'haguessin convocat. Cortés, però, va comprovar que en el correu on se'l convocava hi figurava també el correu electrònic del Millor, i de la resta de les forces del consistori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.