Política

L'esquerra abertzale s'adhereix a “totes i cadascuna” de les conclusions de la conferència

Dóna suport els cinc punts de la declaració final de la conferència de pau al País Basc

L'antiga Batasuna espera una “resposta positiva” d'ETA

L'esquerra abertzale ha expressat aquest dimarts la seva adhesió a “totes i cadascuna” de les conclusions de la conferència internacional sobre el final del terrorisme al País Basc, el primer punt reclama el “cessament definitiu” de la violència d'ETA.

L'antiga Batasuna ha donat suport els cinc punts de la declaració final de la conferència en una roda de premsa qualificada de “solemne” i a la qual han acudit desenes de militants, alguns d'ells històrics de l'esquerra abertzale com Joseba Permach, Joseba Ávarez, Tasio Erkizia, l'exdirigent d'ETA Eugenio Etxebeste “Antxon” i l'expres de l'organització terrorista Jon Agirre Agiriano, entre d'altres.

Els dirigents Maribi Ugarteburu i Rufi Etxeberria han llegit, en euskera i castellà, una declaració en què han destacat la “dimensió històrica” de la conferència i han expressat el seu suport “total i decidit” als cinc punts inclosos en les recomanacions dels mediadors internacionals.

Etxeberria ha afirmat a més, en el torn de preguntes, que l'esquerra abertzale espera una “resposta positiva” d'ETA a les demandes de la conferència internacional, encara que ha assegurat que desconeix quan ho farà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.